Home Hírek Ki a legszebb? – Jön magyarul a Disney-gonoszok eredettörténetét bemutató sorozat!

Ki a legszebb? – Jön magyarul a Disney-gonoszok eredettörténetét bemutató sorozat!

A Demóna filmes sikere egyértelműen bizonyította, hogy az embereket igenis érdeklik a Disney mesék főgonoszai, pontosabban az, hogy mitől lettek gonoszok. Serena Valentino pedig e-téma köré építette a könyvsorozatát.

És kik kerültek eddig szóba? Többek között a Gonosz mostoha, Szörnyella de Frász, Ursula, Nyanya banya és a Szépség és a szörnyetegből a Szörny múltjába is betekintést nyerhetünk a sorozat egy része által.

Most érkezett a jó hír: itthon a Manó Könyvek gondozásában érkezik 2021. február 1-jén az első Disney-gonoszok kötet, a Ki a legszebb?, ami Hófehérke Gonosz mostohájának az eredettörténetét meséli el. Íme a borító és a fülszöveg, és reménykedjünk benne, hogy a többi részt is elolvashatjuk majd.

Serena Valentino – Ki a legszebb?

A fiatal királylány Hófehérke, és gonosz mostohája, a Királynő történetét mindenki ismeri. A mesélésről mesélésre változó apró különbségeket leszámítva a történet mindig ugyanaz: a Királynő féltékeny lesz a lányka szépségére, és ez odáig vezet, hogy megpróbálja eltenni láb alól az édes, naiv kislányt.

Arról már sokkal ritkábban szól a történet, hogy a Királynő mitől is lett ilyen gonosz. Sokan próbálták már találgatni az okokat. Talán már a természeténél fogva is egy gonosz boszorka volt, szépsége pedig mindössze a Király elcsábításának eszközeként szolgált. Mások szerint a Királynő azért gyűlölte a lánykát, mert a Király első feleségére emlékeztette. Ám a leggyakrabban egy romlott lelkű nőszemélynek festik le, aki egész nyomorult életében nem szeretett egyetlen teremtett lelket sem.

Valójában oly sokféle magyarázat létezik, amely a Királynő végtelen hiúságát és féltékeny dühét találgatja, hogy bajos is lenne számba venni őket. A sorozat első könyve egy olyan változatát meséli el a történetnek, amellyel az olvasóközönség eddig nem találkozott. Egy történetet, mely szerelemről, veszteségről, és egy csipetnyi mágiáról szól. Ez a Gonosz Mostoha könyve.