Home Hírek Véget ért a Goodreads Choice Awards – Sarah J. Maas a győztesek...

Véget ért a Goodreads Choice Awards – Sarah J. Maas a győztesek között!

Véget ért a Goodreads Choice Awards, meg is lettek a díjazottak! Ez a díjátadó azért is klassz, mert itt az olvasók szavazzák meg a győzteseket, és általában a díjat nyert regények Magyarországra is eljutnak zömében.

A Könyvmolyképző Kiadó szerzői több kategóriát is behúztak. Sarah J. Maas újdonsága, a Crescent City lett a legjobb fantasy, igaz, Victoria Schwab új regénye alig 2 ezer szavazattal maradt csak le mögötte.

Tarolt Jennifer L. Armentrout új regénye, a From Blood and Ash is, ami a romantikus kategóriát húzta be, megelőzve többek között Colleen Hoovert is. Természetesen Rick Riordan is behúzott egy díjat a Middle Grade kategóriában az Apollo sorozat új kötetéért.

Ami a YA kategóriát illeti, a fantasy részlegben naná, hogy Holly Blacktől nyert A semmi királynője, de meg lett szorongatva, az új Éhezők viadala kötet nagyon mögötte volt, 3.090 voksnyi különbséggel győzött csak Black. A realista oldalon pedig Elizabeth Acevedo regénye, a Clap When You Land diadalmaskodott.

Íme az összes győztes, köztük több itthon is ismert szerző, mint Paolini, Margaret Atwood, Britt Bennett vagy éppen Jason Reynolds.