Home Könyvek listák Íme 5 érdekesség a Váltólázról, az új díjnyertes Arany Pöttyösről

Íme 5 érdekesség a Váltólázról, az új díjnyertes Arany Pöttyösről

Napokon belül megjelenik az új Arany Pöttyös regény, a Váltóláz, ami egy transznemű főhős életébe enged betekintést.

A Váltóláz azért is különleges kötet, mert leginkább memoárok szoktak megjelenni a témában, ez viszont teljes egészében fikció. Alább a kötetről, és a szerzőről szedtem össze pár érdekességet.

– A könyvet Léonor de Récondo jegyzi, aki híres hegedűművésznek számít Franciaországban, már öt éves kora óta hegedül, és zenei versenyt is nyert.

– 2010-ben jelent meg az első regénye, a második kötetéért már irodalmi díjat is kapott.

 

– Akár a legtöbb francia regény, a Váltóláz is saját borítót kapott a hazai kiadásra. Fent három eredeti borítót tekinthettek meg.

A Váltóláz 2017-ben a France Culture/Télérama díjában részesült, amit egyetemi hallgatókból álló zsűri ítél oda tíz előzetesen kiválasztott regény közül.

– Aki ügyes franciából, alább megnézhet egy interjút, ami Léonorral készült a könyvről.

VÁLTÓLÁZ – BLOGTURNÉ

 • Váltóláz címmel egy újabb érzékeny és gyönyörű regény érkezik a Könyvmolyképző Kiadótól. Ismerjétek meg a Blogturné Klub tagjaival együtt a transznemű Laurent történetét, és az útját, hogy végre önmaga lehessen. Három szerencsés meg is nyerheti a könyv egy példányát a játék során.

 • A kötet főhőse, Laurent mindig is érezte, hogy ő egy férfi testébe zárt nő – a történet pedig megmutatja az utat, hogy önmaga lehessen.

  Szerencsére a témával nem csak könyvek, hanem filmek is foglalkoznak, hogy minél több ember megértse, milyen nehéz is ilyenkor önmagunkká válni.

  Minden állomáson találtok egy képet az adott filmből (vagy sorozatból), a feladatok pedig, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a film/sorozat címét.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • – 03.04. – Betonka szerint a világ
  – 03.06. – Hagyjatok! Olvasok!
  – 03.08. – Sorok Között
  – 03.10. – Cbooks
  – 03.11. – Sorok Között (extra)
  – 03.12. – Könyv és más
  – 03.14. – Ambivalentína
  – 03.16. – Hagyjatok! Olvasok! (extra)