Home Könyvek listák Karácsonyra készülve – Ezt az 7+2 filmet tuti megnézem az ünnepek alatt!

Karácsonyra készülve – Ezt az 7+2 filmet tuti megnézem az ünnepek alatt!

Évközben ritkán nézek filmeket, olyankor általában sorozatokat darálok és persze könyveket olvasok. Viszont amikor eljön a karácsonyi időszak, mindent bepótolok 🙂

Ilyenkor szoktam filmezni, van, hogy egy nap kettőt-hármat is, mert egyszerűen jól esik karácsonykor, vagy éppen a két ünnep között filmezve lazulni. Ez már évek óta így megy nálam, bevált rendszereken nem változtatunk. (Amúgy karácsonykor olvasni se nagyon szoktam, pedig tudom, hogy sok könyvmoly ilyenkor olvas igazán.)

És mi alapján választok néznivalót? Általában elég random, van, hogy visszanézem miket mutattak be az adott, vagy az azt megelőző évben, és azok közül válogatok. Idén viszont kigyűjtöttem olyan 7+2 filmet, amit tutira meg akarok nézni, hogy megkönnyítsem a dolgom. És a Reszkessetek betörők nincs is köztük 🙂 Aztán simán benne van, hogy mást fogok nézni, de ezt a 7+2 filmet valamikor tuti meglesem, legfeljebb majd jövőre 🙂

Christmas Chronicles 2

Az első rész iszonyúan cuki volt, abban egy testvérpár véletlenül megsebesítette a Télapót, így nekik kellett megmenteni a karácsonyt. Na most végre itt a folytatás, amiben ráadásul gyerekkorom egyik kedvenc komikája, Goldie Hawn is nagyobb szerepet játszik. Az első rész igazi karácsonyi kedvenc lett, úgy várom már a folytatást!

Last Christmas (2019)

Tavaly mutatták be a mozik Emília Clarke (Trónok harca) karácsonyi filmjét, amit részben a kultikus Wham dal ihletett. Iszonyú kíváncsi vagyok már rá, mert a trailer teljesen megfogott, ráadásul a férfi főhőst, Henry Goldingot is imádom, így szinte száz százalék, hogy 24-én a karácsonyi vacsora után ezt a filmet fogom megnézni a családdal 🙂

Let it Snow (2019)

John Green, Maureen Johnson és Lauren Myracle könyvét már olvastam, nem lett ugyan kedvenc, de azért jó emlékekkel tekintek vissza rá. A könyvben szereplő három történetből (amik egy városban játszódnak) készített a Netflix filmet tavaly. Eléggé eltérnek a könyvtől, szóval extrán kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki belőle.

Happiest Season (2020)

Mit tehetsz, ha a szerelmed még nem coming outolt a családja előtt, és neked azt kell eljátszanod karácsonykor, hogy csak barátnők vagytok? Erről szól Kristen Stewart (Alkonyat) új filmje, ami a trailer alapján nagyon elgondolkodtatónak, és emellett tök cukinak is ígérkezik. Kíváncsian várom, és úgy örülök, hogy végre van egy olyan karácsonyi film is, amiben egy leszbikus párnak drukkolhatunk!

Same Time, Next Christmas (2019)

Legyen bármilyen hisztérika is a színfalak mögött, Lea Michele (Glee) szerintem ragyogóan tehetséges, így a tavalyi karácsonyi filmjére is extrán kíváncsi vagyok. A történetben Michele-re a gyerekkori szerelme, és a jelenlegi vőlegénye is pályázik, a helyszín pedig önmagában csillagos ötös, mert most megnézhetjük milyen a karácsony Hawaii szigetén.

The Christmas House (2020)

Még mindig alig hiszem el, hogy végre a Hallmark is csinált egy olyan karácsonyi filmet, amiben egy meleg pár is a főszereplők között van! De itt van, a főszerepben ráadásul Jonathan Bennett (Bajos csajok), úgyhogy extrán kíváncsi vagyok rá. A Hallmark filmeket egy ideje túl giccsesnek érzem, de hátha ezt imádni fogom.

The Princess Switch 2

Az első részt imádtam! Abban egy hercegnő és egy átlagos lány cseréltek életet, miután kiderült, hogy hasonmások. Az új részben Vanessa Hudgens már egy harmadik hasonmást is alakít, ami első blikkre olyan furi ötletnek tűnik, de mivel imádtam az első részt, nyilvánvaló, hogy a folytatást sem hagyom ki. Remélem jó lesz 🙂

+ High School Musical: The Musical: The Holiday Special (2020)

A sorozat első évadát nagyon szerettem, teljesen visszaadta a HSM filmek feelingjét. Nagy örömömre jön egy 45 perces karácsonyi különkiadás, amiben ráadásul új karácsonyi dalokat is elénekelnek majd, a trailer alapján pedig régebbiek is felcsendülnek, ami WOW!

+ Dash & Lilly (2020)

Rachel Cohn és David Levithan itthon is megjeelnt könyve alapján a Netflix készített sorozatot, de tekintve, hogy csupán 8 rész az egész, amik 23-27 perc hosszúak, ez kábé egy film hossza, úgyhogy gyanítom gyorsan le fog csúszni. Az alapsztorit zseniális, hiszen egy karácsonyimádó és egy “karácsony-szkeptikus” románcából csak jó dolog sülhet ki.