Home Hírek Transzfóbia miatt két nagy Harry Potter oldal is nekiment J.K. Rowlingnak!

Transzfóbia miatt két nagy Harry Potter oldal is nekiment J.K. Rowlingnak!

Tovább gyűrűzik a J.K. Rowling botrány, amiről ha még nem hallottál, olvasd el Könyvzugoly kommentjét, mert szépen letisztázza, hogy mivel és hogy ment neki Rowling a transznemű közösségnek.

Az írónő transzfób viselkedését két nagy Harry Potter oldal, a MuggleNet és a the Leaky Cauldron sem hagyta figyelmen kívül, és mindkét oldal hasonló közleményt adott ki.

A közleményben az szerepel, hogy nagyon nehéz időket élnek most meg, amiért a szeretett szerzőjük olyan üzeneteket ad át a világnak, amik teljesen ellentétesek a Harry Potter könyvek gondolatiságával. Ők elfogadják a transznemű embereket, és elzárkóznak Rowling gondolataitól.

A két oldal működésében is változások álnak be. A továbbiakban Twitteren a #JKR hashtaget használják ha szükséges, hogy bárki tiltani tudja, ha szeretné.

Továbbá ezentúl mellőznek minden Rowlingról szóló hírt az oldalról, tehát nem foglalkoznak az író életével, az esetlegesen elnyert díjaival, az adományozásaival, és azokról a tweetekről sem számolnak be, amik nem kapcsolódnak a Harry Potter franchise-hoz. Sőt, az írónő új vagy régebbi megjelenéseiről sem számolnak be, ha nem HP-kötetekről van szó. Tehát mondhatni száműzik Rowlingot az oldalról, ami egy írónak – legyen akármilyen népszerű is – nyilván fájó.

Nem a két oldal volt az egyetlen, ami felszólalt Rowling bántó szavai ellen. A Harry Potter színészei is, mint Emma Watson, Eddie Redmayne és Daniel Radcliffe is elítélték Rowling mondanivalóját. Az angol kiadójának pár munkatársa pedig nem hajlandó dolgozni az írónő új mesekönyvén.

A végére egy személyes megjegyzést engedjetek meg: sokáig éreztem azt én is, hogy szívesen posztolnék többet a Harry Potterről, mert szeretem a könyveket, de Rowling személye, a tettei miatt nem szántam rá magam. De a Mugglenet-ék kiállása és gondolatisága nagyon szimpatikus, így az oldalon valószínűleg több Harry Potter tartalom várható, de J.K. Rowlingról én sem szándékozom a továbbiakban posztolni, ha csak nem történik valami nagyon nagy dolog. Mert ahogy Radcliffe is írta, ne engedjük, hogy az írónő gondolatisága befolyásolja azt, amit a Harry Potter adott nekünk az életünk során.

Kibeszélő: J.K. Rowling transzfób kijelentései és annak utóhatásai