Home Hírek Vámpírvadásznak született Nina, az új Vörös Pöttyös hősnője

Vámpírvadásznak született Nina, az új Vörös Pöttyös hősnője

Végre, végre, idén érkezik magyarul Kiersten White újdonsága, a Slayer, ami magyarul a Vadász címet kapta.

Ez a könyv azért is különleges, mert tulajdonképpen a Buffy, a vámpírok réme című tévésorozat folytatásának is tekinthető, de erről bővebben mesél a fülszöveg. Egy biztos, alig várom már, hogy olvassam a könyvet, ugyanis a Buffy a kedvenc sorozatom 🙂

Kiersten White – Slayer: Vadász

Egy valami világos: Kiválasztottnak lenni könnyű, választani viszont nehéz.

Nina és az ikertestvére, Artemisz közel sem hétköznapiak. De nem is lehetnek azok, hiszen a Figyelők Akadémiáján nőnek fel, ami kicsit más, mint egy megszokott bentlakásos iskola. A tiniket itt a Vadászok – a sötétség erői elleni harcra természetfeletti erővel megajándékozott lányok – vezetésére képzik. És bár az anyukája a Figyelők Tanácsának rangos tagja, Nina soha nem élte a Figyelők erőszakos életét. Ehelyett az ösztöneire hallgat, és az iskola medikusaként teremti meg a világát.

Egészen addig a napig, amíg az élete örökre megváltozik.

Buffynak, a híres (és hírhedt) Vadásznak hála, akit védve vesztette életét Nina apukája, nem elég, hogy Nina a legújabb kiválasztott, egyben az utolsó is. Pont.

Miközben Nina a képességeit a Figyelőségre készülő Leóval fejleszti, bőven van, ami lefoglalja: egy szörnyviadal, egy démon, aki boldogságot eszik, egy árnyas alak, aki folyamatosan felbukkan az álmaiban…

De Nina új erőit igazán akkor teszik próbára, amikor egymás után kerülnek elő a hullák, mert könnyen lehet, hogy egy szerette lesz a következő áldozat.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)