Home Könyvkritika Könyvajánló: Bella Swift – A láma, aki koszorúslány lett

Könyvajánló: Bella Swift – A láma, aki koszorúslány lett

Ó, hogy mennyire cuki volt már ez a lámás mesekönyv! Oké, nem vagyok meglepve, mert a szerző előző kiskutyás mesekönyvét is szerettem, bár, azt talán egy cseppet jobban, de ez is végtelenül közel került a szívemhez.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

A főszereplő Lulu, a láma, aki a jólelkű Jakab gazda farmján él. A farmon gondok vannak, és nem csak azért, mert a gazda felesége elhunyt és emiatt a férfi szomorú, hanem anyagi gondokkal is küzdenek. Úgy tűnik el kell adni a farmot, amikor új szomszéd érkezik: egy fotós nő és a kislánya, Avani, akikkel Lulu hamar összebarátkozik, és talán a farmot is meg tudják menteni.

Ritkán szoktam sokat gondolkodni egy mesekönyvön, általában “csak” befogadom az élményt és egy rövid időre gyermekké változom. Itt viszont sook mindenen agyaltam, például akarva-akaratlanul is eszembe jutott, hogy a farmon lévő állatok hogy a csudába szerethetik a gazdát, mert például azok a szegény tyúkok nyilván nem csak a tojásért vannak tartva… De oké, egy mesétől ne várjunk realitást.

A másik amin agyaltam az, hogy mit adott nekem ez a mese – és mit adhat a gyerekeknek. Mi volt a tanulsága? És nem jött először meg a válasz. Idő kellett, mire úgy átgondoltam, hogy miről mesélt jól ez a könyv. Tetszett például az, hogy miután Avani elárulta, hogy bántják őt az iskolában, az anyukája bement a suliba és utána segítséget kapott a lány. Mert igen, érdemes szólni, és van, amikor eredménye is van.

Jakab gazdánál érdekes volt az “újra szerelmes leszek” szál, de legjobban talán a pajta ötletét szerettem. Olyan sokszor van az, hogy birtokában vagyunk valaminek, amiről nem is sejtjük, hogy a kívülállók számára mennyire értékes, amit mi természetesnek érzünk. És bizony pont ez, hogy valaki felfedezte az értéket ott, ahol Jakab gazda nem látta, na ez hozta el a megváltást. És szerettem ezt a gondolatot – ahogy a végén is elérzékenyültem amikor megjelentek a barátok segíteni.

Lulunál szerettem azt a mérhetetlen optimizmust, a kis csacskaságot, hogy ő mindenáron segíteni akar, még úgy is, ha netán emiatt elront valamit. Mert fontos tudatni, hogy sose adjuk fel, mindig menjünk előre a céljainkért és végül ha teszünk érte, minden helyrejöhet a magától. De ugyanúgy szépen mesélt a könyv például arról, hogy mennyire megváltozhat az életünk ha kibeszéljünk a gondjainkat – akár egy állatnak is – és utána kiállunk magunkért.

Sok szép dologról mesélt a regény – a kérdés bennem az, hogy vajon ezt dekódolják-e majd a gyerekek. Szerintem igen, ha nem is fejezik ki szóban, mélyen, legbelül érezni fogják, és ez szerintem csodálatos dolog.

Az üzenetén kívül amit a legjobban szerettem még, az a szuper humora. Bercin, a kis bárányon nagyon jókat nevettem, Lulu kis kalamajkái is viccesek lettek, a láma személyisége pedig alapvetően mindent vitt. Nem voltam eddig nagy láma-rajongó, de Lulu annyira csodálatos, hogy most már én is szívesen látnék egyet élőben. (Csak ne köpjön le :))

Maguk az illusztrációk pedig elképesztően gyönyörűek, olyan jó ránézni. A borító pedig egész egyszerűen telitalálat. Szívből remélem, hogy érkezik még magyarul Bella Swift kötet, mert hiába mesekönyv, nekem felnőttként is remek élmény volt az olvasás.

Blogturné

A ​kiskutya, aki unikornis akart lenni után újabb meseregény jelent meg Bella Swift tollából a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Ezúttal Lulu, a láma történetét ismerhetitek meg, aki az Almafa tanyán él sok más állattal együtt, és bármit megtenne, hogy jobb kedvre derítse a mostanában letörten viselkedő gazdáját.
Ha kíváncsiak vagytok Lulu kalandos próbálkozásaira, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok A ​láma, aki koszorúslány lett könyv három példányának egyikéért.

Nyereményjáték

A mostani nyereményjátékunkban minden állomáson egy-egy állítást fogtok találni a lámákkal kapcsolatban, a feladatotok pedig az lesz, hogy megállapítsátok, az állítás igaz-e vagy hamis, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A lámák csak fekete vagy fehér színűek lehetnek.

a Rafflecopter giveaway
https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

További állomások

06.22. Könyvvilág
06.24. Könyv és más
06.26. Csak olvass!
06.28. Hagyjatok! Olvasok!
06.30. Spirit Bliss Sárga könyves út
07.02. Sorok Között