Home Könyves idézetek Íme 10 gyönyörű romantikus idézet Diana Gabaldon Outlander köteteiből

Íme 10 gyönyörű romantikus idézet Diana Gabaldon Outlander köteteiből

Bár az Outlander sorozatot nem olvastam, de itt-ott belefutottam pár gyönyörű romantikus idézetbe belőlük. Ezeket gyűjtöttem egy csokorba annak örömére, hogy már a hatodik kötet első fele is előrendelhető 🙂

#1

„– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.”

#2

„– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.”

#3

„Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.”

#4

„A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.”

#5

„Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.”

#6

„– Jézus – suttogta végül. – Claire… te vagy a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam.
– Neked meg – mondtam teljes meggyőződéssel – romlik a látásod. Valószínűleg zöldhályog lehet; a szürkehályoghoz túl fiatal vagy.”

#7

„– Akarsz engem? – suttogta. – Sassenach, elfogadsz engem, és vállalod annak a kockázatát, aki vagyok, annak a férfinak a kedvéért, akit ismertél?”

#8

„– Te vagy a bátorságom, ahogy én a te lelkiismereted – suttogta. – Te vagy a szívem… és én a te könyörületességed. Egyedül egyikőnk sem egész ember. Hát nem jöttél még erre rá, Sassenach?”

#9

„– Amikor eljön a nap, hogy elválnak útjaink – mondta halkan, és felém fordult –, és nem az lesz az utolsó szavam, hogy „szeretlek”, akkor tudd, az csak azért lesz úgy, mert már nem maradt időm kimondani.”

#10

„– (…) Nem akarom megkockáztatni, hogy elveszítselek, Sassenach – mondta, s hangja hirtelen rekedtessé vált. – Egy tucat gyerekért sem. Vannak lányaim és fiaim, unokahúgaim és unokaöcséim, unokáim, van itt elég gyerek.
Ekkor a szemembe nézett, és halkan így szólt:
– De nélküled nincs életem, Claire.”