Home Könyvkritika Könyvkritika: Melanie Harlow – After We Fall: Mindig van tovább

Könyvkritika: Melanie Harlow – After We Fall: Mindig van tovább

Különleges történet volt az After We Fall. A New Adult és a Chick Lit stílus közötti vékony mezsgyén ingadozott, már csak ezért is egyedinek éreztem, de igazából az alaptörténete volt az, ami teljesen elvarázsolt.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

Hősnőnk, Margot egy gazdag városi lány, aki sosem volt szerencsés a szerelemben. Egy munka miatt egy farmra kerül, a családnak kell segítenie marketing terén. Az egyik Valentini fivér, a meglepően szexi Jack hamar felkelti Margot érdeklődését, és láthatóan a férfi sem közömbös. Viszont a háborús veterán Jack felesége három éve halt meg, a férfi még gyászol, és a továbblépés bizony nem egyszerű.

A könyv nagy ereje tehát nagyrészt abban rejlett, ahogy Jack hadakozik a saját érzelmeivel. Olvasás közben sokszor szívem szakadt meg ezért a pasiért, aki tényleg annyira szerette a feleségét. Hogyan lehet elviselni, ha meghal az, akit a legjobban szerettél? Hogyan lehet tovább lépni, újra szerelembe esni, újra élni?

Annyira jól átjöttek Jack érzelmei. Tényleg lehetett érezni a fájdalmát, a lelkifurdalást, a nehézségeket. Mert Jack szentül hiszi, hogy az ő hibája volt Steph halála, és nem érdemel boldogságot. Nagyon nehéz önmagunkban lerombolni ezeket a falakat, a tévhiteket, hiszen a bűntudat annyira erős tud lenni a lelkünkben. Egyszerűen imádtam végigélni az utat, amit Jack bejárt, mert annyira drukkoltam a boldogságáért.

Margot, mint női főszereplő is nagyon szimpatikus lett. Nála is akadt személyiségfejlődés bőven, hiszen őt még az anyja által belé pumpált társadalmi szabályok éltették harminc évesen is, és egyszerűen nem tudott boldog lenni. Sosem egyszerű túljutni azokon a belénk nevelt, hamis dogmákon, amik láthatatlan szálakon rángatják az életünket a rossz irányba. Imádtam átélni azt, ahogy Margot is nyit a világ felé.

Szeretem azokat a történeteket, amiknél a szerelem mindkét fél életét jobbá teszi. Márpedig Jack és Margot kapcsolata mindent vitt. A kémia izzott a páros között, a romantikus és erotikus jelenetek is baromi erősek voltak, de a legjobban a vicces, humoros pillanatokért rajongtam a kötetben.

Megkaptuk helyszínnek a farmot, és hát, Jack egy szexi farmer, Margot pedig időnként besegít. Na ezeken a jeleneteken például sírva röhögtem, Margot akárhányszor a tyúkólba ment a tojásokért én csak nevettem, mert annyira viccesek voltak a leírások. Máskor viszont totál elérzékenyültem, minden jelenet, amiben Jack a két éves unokaöccsével, Cooperrel volt, öt csillagos kincs lett.

Értékelés: 9/10

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni ezt a könyvet. Mégis teljesen magával ragadott a szexi farmer pasi és a városi lány románca. Nagyon örültem, hogy az írónő behozta a halott feleség és a továbblépés nehézségének a tematikáját, mert ez olyan dolog, amivel bárki azonosulhat, hiszen minden kapcsolatból nehéz továbblépnünk.

A könyv olvasása jó élmény volt a házi karantén alatt, bár nem haladtam vele túl gyorsan, nem mindig volt hangulatom olvasni. Viszont a vidámabb részek mindig nevetésre sarkalltak, ez most különösen jól esett. Az a pici pontlevonás a vége miatt van, Jack szálánál kicsit hirtelennek és gyorsnak éreztem az amúgy várt dolgot. (De nem spoilerezek)

Hogy tetszik a borító? Én terveztem, szóval naná, hogy nagyon tetszik. Remélem ti sem utáljátok majd nagyon 🙂 És én végig így láttam Jacket magam előtt, szerencsére érzésem szerint a leírásnak is megfelel a modell.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a romantikus, humoros sztorikat és nem riaszt vissza egy kis erotika sem, akkor ezt a könyvet érdemes várólistára tenni 🙂

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

MINDIG VAN TOVÁBB – BLOGTURNÉ

 • Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadónál Melanie Harlow romantikus regénye, amiben egy csinos városi PR tanácsadónő szeme megakad a morcos cowboyon. Amikor Margot megjelenik a Valentini fivérek farmján, Jack egyáltalán nem örül, hogy a testvérei az engedélye nélkül felfogadták, és ezt hamar a nő és a családja tudomására hozza. Persze lehet, hogy a morcos cowboyt a nő formás idomai, hosszú szőke haja és kitartó természete zavarják? Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjétek, hogy a turné végén három szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!

 • Regényünk főszereplője Jack, akinek minden állomáson megtalálhatjátok egy ismertebb névrokonát. Persze bloggereink furfangosak, és elrejtették a

  Jack

  nevű színészeket ábrázoló képeket! Ha megtaláltátok a képet, akkor találjátok ki, hogy ki szerepel rajta, és írjátok be az adott színész TELJES nevét a Rafflecopter dobozba!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 4/8 – Sorok között
  4/11 – Hagyjatok! Olvasok! (extra)
  4/14 – Angelika blogja
  4/17 – Sorok között (extra)
  4/20 – Hagyjatok! Olvasok!
  4/23 – Dreamworld (extra)
  4/26 – Dreamworld
  4/29 – Könyvvilág