Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az új Vörös Pöttyös hősnőjéről túl hamar hiszik, hogy "egy olyan lány"

Idén érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Tanaz Bhathena sikerkönyve, az Egy olyan lány, ami a kirekesztésről és szerelemről mesél Nagy Boldizsár fordításában. Számomra ez az év egyik legjobban várt megjelenése, remélem nem okoz majd csalódást!

Tanaz Bhathena – Egy olyan lány

A tizenhat éves Zarin Wadiáról sokan sokfélét mondanak: okos és lelkes diák, szerencsétlen árva és vakmerő kamasz, aki nem fél semmitől.

Ő az a fajta lány, aki folyton bajba keveredik és az iskolában mindenki jól ismeri a szerelmi kalandjairól szóló pletykákat, szóval a szülők óvva intik őt a gyerekeiktől: „Nem szeretném, ha közöd lenne Zarinhoz”, mondogatják.

De akkor hogy lehetséges, hogy a tizennyolc éves Porus Dumasiának senki más nem tetszik? És hogy fordulhat elő, hogy a két fiatalra holtan találnak rá egy összezúzott kocsiban a szaúd-arábiai város, Dzsidda határában?

Miután a vallási rendőrség kiérkezik a helyszínre, mindaz, amit az emberek Zarinról hittek, megkérdőjeleződik. Ahogy a lány története összeáll több kis darabból, több elbeszélő elmondása alapján, világossá válik, hogy sokkal több volt, mint egy „olyan” lány.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)