Home Hírek A kamaszkori függetlenné válásról mesél az új Vörös Pöttyös, a Ha jön...

A kamaszkori függetlenné válásról mesél az új Vörös Pöttyös, a Ha jön a hullám

Idén érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában (és Burján Monika fordításával) a Ha jön a hullám című Vörös Pöttyös kötet, ami a kamaszkori útkeresésről mesélő gondolkodásra késztető regény.

Mivel imádom a francia történeteket, biztos vagyok benne, hogy ezt is el kell majd olvasnom, annál is inkább, mert A Lista írónője, Manon Fargetton az egyik társszerzője.

Manon Fargetton & Jean-Christophe Tixier – Ha jön a hullám

„Az életet ocsmány, gigantikus karneválnak látom, amiből szeretnék kilépni. Nincs rá mód, hogy másként éljünk? Hazugságok nélkül?”

Nina úgy érzi, elárulták, képtelen tovább élni az otthonában, amit eddig annyira szeretett.

A tizenhetedik születésnapjának reggelén becsukja maga mögött az ajtót, a kulcsait a csatornába dobja, és nyomtalanul eltűnik.

Tíz hónappal később Clément, az öccse a keresésére indul. Meg akarja érteni, mi késztette Ninát arra, hogy elmenjen. Nem tudja, miért tette, nem tudja, hol lehet. Egyet tud csak: meg akarja találni a nővérét. Mindenáron.

Egy normális család álságos képét nyújtani fontosabb, mint szembenézni az igazsággal?

Őszinte hangvételű, egyszerre megindító és gondolkodásra késztető regény a szülői hazugságok következményeiről, önmagunk kereséséről, a kamaszkori függetlenné válásról.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)