Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

25 ezer forintba kerül a Harry Potter és a főnix rendje

Már előrendelhető az ötödik illusztrált Harry Potter kötet, A főnix rendje, az ára viszont igencsak borsos: a boltban 24.990 forintért lehet majd megvásárolni, de a neten különféle online kedvezmények is élnek, a Lírán például 19.992 forintba kerül a könyv. A megjelenés 2022. november 14.

Szerintem jó sokan meghökkentünk, amikor megláttuk ennek a könyvnek az árát. Persze, minőségi fényes lapok, illusztrációk tömkelege, a kemény tábla és így tovább, mind megdobják a kötet árát. Csak amikor eszembe jutott, hogy az első négy illusztrált könyvet csomagban 20 ezer forint körül vettem meg, és most ez az egy könyv ennél drágább, úgy azért elgondolkodik az ember azon, hogy kell-e ez a polcra.

Az Animus kiadó kommentben meg is magyarázta, hogy miért olyan drága ez a kötet, íme az okok:

Kedves Olvasóink!

Az elmúlt években is láthattátok, hogy az Animus nem tartozik azon cégek közé, akik irreális árazással próbálnák eladni a termékeiket, sőt, még a jelenlegi nehéz időszakban is igyekszünk olyan megoldásokat találni, hogy kibírhatóak legyenek az áraink. Elindítottuk a zsebkönyv formátumú megjelenéseket, hogy picit olcsóbban lehessen hozzájutni a könyveinkhez, és próbálunk itt-ott olyan változásokat eszközölni a papíron, tördelésen, borítón, amivel kihúzzuk még valameddig a brutális áremelkedést.

A Harry Potter illusztrált kiadás viszont sajnos egy olyan megjelenés, ahol nincs játékterünk, szigorúan meg van kötve a kezünk, hogy milyen papíron, és milyen minőségben jelenjen meg a kötet. Sajnos az infláció, és a lassan két éve tartó óriási papírhiány és papíráremelkedés is oka ennek az árnak. A kemény borító szinte beszerezhetetlen mostanában, ha mégis, akkor az ára szinte vállalhatatlan. Ez a közel 600 oldalas album itthon azért kerül ennyibe, mert mások a költségeink, mint kint. Ami még fontos, hogy ebben az esetben két lehetőségünk volt. Vagy így áruljuk és bár így mi sem vagyunk elégedettek és örülünk, hogy nem lett a kalkulációnk veszteséges, vagy sehogy. Ez utóbbi azt gondoljuk, a nagyobb rossz, ha még a lehetőség sincs meg.

Szóval mindenkit megértünk és minket is elszomorít, hogy pont a könyv lett manapság a luxuscikk, azt hiszem a teljes könyvpiac nevében mondhatjuk, hogy valóban nehéz helyzetben vagyunk így. A kiadói árunk egy kedvezményes ár, 19 992 Ft, igyekszünk ezzel a kedvezménnyel legalább picit enyhíteni a sokkon. Köszönjük a megértéseteket!