Home Könyvkritika Könyvkritika: Erin Watt – Megkopott korona (Royal fiúk 3.5)

Könyvkritika: Erin Watt – Megkopott korona (Royal fiúk 3.5)

A Royal fiúk sorozat továbbra is a szívem csücske, így nagyon örülök, hogy Ella és Reed happy endje után sem kell elbúcsúzni még a srácoktól. A Megkopott korona főhőse Gideon Royal, akiről csak kiderült, hogy legalább olyan szerethető, mint a tesói. A könyv felépítése érdekes volt, hiszen egyszerre váltakoztak benne a múlt és a jelen történései, ráadásul aki szereti a második esély-románcokat, annak ez a rész szinte kötelező.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

A történet szerint Gideon már az egyetemen van, amikor megérkezik oda Savannah, hogy megnézze a kampuszt, hiszen ott akar majd tanulni. Még mindig szerelmesek egymásba, de a múltban történtek, és Dinah zsarolása még mindig kettejük között áll. Gideonnak be kell bizonyítania, hogy szereti a lányt és méltó hozzá, ami nem egyszerű, mert Savannah tényleg dühös.

Nagyon jó ötlet volt szerintem, hogy megismerhettük a múltat és a jelent is. A múlt fejezeteiben például több dolog is nagyon tetszett, leginkább az, hogy megmutatták milyen is volt Maria Royal valójában, mennyire nehéz volt együtt élniük a srácoknak egy függő anyával, aki bár szerette őket, de nyilván nagy terhet rótt mindannyiukra. Bár az előző részekben tudtunk arról, Dinah mit tett Gideonnal, mégis döbbenet volt így átélni az egészet a fiú szemszögéből, aki nem is sejtette, hogy milyen undorító dolgokra készül vele a nő. Szerintem ezt simán nevezhetjük erőszaknak is, és az, hogy megmutatta az írópáros milyen lelki sebeket okoz ez egy fiúnak, az részemről csillagos ötös volt.

Érdekes volt a tizenöt éves Savannah-t is viszont látni, akit még nem tört meg az élet. Baromira elgondolkodtató szálat írtak mellé, amikor elmesélték milyen negatív következményei lehetnek annak, ha meztelen képet küldünk magunkról online. Remélem a könyv olvasása után sokan kétszer meggondolják, hogy megtegyék-e. A másik ami nagyon tetszett, hogy Savannah képtelen volt nemet mondani, alárendelte magát a párkapcsolatban. Ne értsétek félre, ez nyilván rossz dolog, és a történet is megmutatta miért kell erősnek lennünk, miért nem jó, ha alárendeljük magunkat egy fiúnak. Ebből a szempontból is szimpatikus volt Savannah személyiségfejlődése.

A két karakter között dübörgött a kémia, egyéniben és együtt is nagyon szerethetőek voltak, külön tetszett, hogy kiderült mik Savannah álmai. Jó volt róluk olvasni, végig drukkoltam is nekik, de időnként úgy éreztem, hogy nem annyira magával ragadó és letehetetlen a könyv, mint az eddigiek voltak. Lehet a múlt fejezetei tették, hiszen kvázi tudtuk mi történt, csak azért nyilván más volt Gideon és Savannah szemén át látni. Érdekességnek mindenképpen jó volt, a feldobott témák is működtek, csak valahogy elveszett emiatt az izgalom-faktor, ami az első három részben olyan erősen jelen volt.

Értékelés: 8/10

A fene hitte, hogy Gideon Royal ennyire kedvelhető pasi, és még humora is van. Maga a könyv igazi csemege volt a Royal fiúk fanoknak, a múltból rengeteg érdekességet láthattunk a saját szemünkön át, miközben a jelen fejezeteiben drukkolhattunk Gideon és Savannah párosának. Jó volt olvasni, de azért az eddigiekhez képest kevésbé sodort magával a könyv.

Hogy tetszik a borító? Szerintem elképesztően szép, imádom a színeit és a mintázatát is.

Kinek ajánlom elolvasásra? Royal fiúk fanoknak és a második esély románcokat kedvelő olvasóknak egyaránt.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

MEGKOPOTT KORONA – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Erin Watt világsikerű sorozatának kiegészítő kötetét, mely a Megkopott korona címet kapta, és Gideon Royal valamint Savannah Montgomery szerelmét tárja elénk. Tartsatok a Blogturné Klub hat bloggerével és játszatok a három nyereménykönyv egyikéért, amit a kiadó ajánlott fel!

 • Gideon az úszócsapat kiemelkedő tagja, így neki ajánljuk a játékot, sikeres magyar úszókat kell felismernetek. Minden állomáson a megadott képen látható sportoló nevét kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.25. – Kelly&Lupi olvas
  11.27. – Pandalány olvas
  11.29. – Sorok között
  12.01. – Fanny’s Library
  12.03. – Dreamworld
  12.05. – Readinspo
  12.07. – Sorok között extra