Home Hírek Amikor a könyved címe miatt keresel egy rakat pénzt…

Amikor a könyved címe miatt keresel egy rakat pénzt…

Az Ulpius jóvoltából 2017. július 3-án itthon is megjelenik A.J. Waines sikerkönyve, a Lány egy vonaton. Ismerős a cím, ugye? Nos, ez volt A.J. Waines hatalmas szerencséje.

Waines könyve Girl on a Train 2015. február 27-én jelent meg Amerikában. Nem aratott túl nagy sikert, és nem kellett sok, hogy a feledés homályába merüljön. Aztán jött Paula Wakins regénye, a The Girl on the Train, ami hamar világszenzáció lett, és a kritikusok is ódákat zengtek róla.

A két könyv címe nagyon egyforma, könnyedén össze lehet keverni. Több tízezer olvasót sikerült is megtéveszteni, ugyanis Hawkins könyvét akarták megvenni, de végül Wainesét szerezték be. Utólag hiába reklamáltak, nem tudtak mit tenni a szolgáltatók. És persze volt olyan, akinek fel sem tűnt a dolog.

Wainest persze nem zavarta a dolog, elmondása szerint Hawkins könyvének a sikere óta az ő bevételei is drasztikusan megnövekedtek. Most itthon is érkezik a Lány egy vonaton, és gyanítom, lesznek páran, akik ezt veszik majd meg a A lány a vonaton helyett…