Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A lány, aki holdfényt ivott – Díjnyertes kötet közeleg a Könyvmolyképző Kiadótól

Magyarul is érkezik a többszörösen díjnyertes Kelly Barnhill kötet, A lány, aki holdfényt ivott címmel. Egy különleges világot ismerhetünk meg a könyvben, ami na Kaméleon könyvek sorozatot gazdagítja, de Goodreadsen többen jelölték nála a YA címkét is. Ó, és 35 ezer csillagozáson túl 4.18-as a rátája, ami nagyon jónak számít. Íme az eredeti borító és a magyar fülszöveg!

Kelly Barnhill – A lány, aki holdfényt ivott

„A csillagfényben természetesen varázserő lakozik. Ezt mindenki tudja. De a holdfény, az egészen más. A holdfény maga a varázslat. Erről bárkit megkérdezhetsz.”

A Protektorátus lakói minden évben egy csecsemőt hagynak az erdőben, hogy feláldozzák az ott élő boszorkánynak. Ám Xan valójában jó boszorkány. Megmenti a kisbabákat, és az erdőn keresztül elviszi őket egy szerető családhoz, s hogy útközben ne éhezzenek, csillagfényt ad nekik táplálékul.

Az egyikükkel azonban csillagfény helyett holdfényt itat, ezzel pedig rendkívüli varázserővel ruházza fel a gyereket. Xan elhatározza, hogy magához veszi a kislányt, és a Luna nevet adja neki. Luna tizenharmadik születésnapjának közeledtével a lány varázsereje fokról fokra a felszínre tör, ami számos veszélyes és izgalmas következménnyel jár.