Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért olvasd el Marie Lu Legenda sorozatát

5 ok, hogy miért olvasd el Marie Lu Legenda sorozatát

Marie Lu Legenda sorozata egyszerűen zseniális! És bár sokan ismeritek, úgy érzem, még mindig nem elegen, úgyhogy íme 5 ok, hogy miért érdemes elolvasni a könyveket.

#1 – Hátborzongató világ!

Disztópiáról van szó, a jövőben járunk, a globális felmelegedés következményeként Amerikát és a világot elöntötte a tenger, Anktartisz kábé az úr. Durva jövőkép, és iszonytatóan hiteles, olyannyira, hogy a kínai kormány pont olyan megfigyelési rendszert alkalmaz, mint Anktartisz. A legdurvább, hogy amilyen ütemben zajlik a globális felmelegedés, simán valóság lehet sok minden más is a könyvekből

#2 – Erős, kemény hősnő

June katonacsaládból származik, a bátyja parancsnok volt, ő maga pedig a legjobb kadét az iskolában. Emellett June durván okos, racionális, ráadásul képes úgy döntéseket hozni, hogy kizárja az érzelmeit. Emellett viszont egy nagyon szerethető fiatal lány, tele sebekkel, tele szeretettel. Egyszerűen jó olvasni róla.

#3 – Itt a srác, akibe te is beleszeretsz!

Day egy igazi szökevény, a ketté szakadt Amerika őt keresi. Afféle Robin Hoodként betart a hatalomnak, a szegényeket segíti. June-t küldik utána, miután elhitetik a lánnyal, hogy Day ölte meg a bátyját. Day naná, hogy egy jóravaló srác, akinek zseniális a humora, és legalább annyira okos, erős, talpraesett, mint June. Ráadásul a családi háttere miatt az ember szíve szakad meg. Lehetetlen nem megszeretni ezt a srácot.

#4 – Nem csöpög, mégis romantikus

Bár van egy központi romantikus szál a történetben, az írónő érezte, itt jóval nagyobb a tét, minthogy ők ketten összejönnek-e. Éppen ezért a fókuszban végig maga a világ áll, és azok a nehézségek, amit a főhősöknek meg kell hozniuk, hogy megmentsék a megmaradt szeretteiket és jobb életet teremtsenek maguknak. Persze, eközben zajlik a romantikus szál is, ami iszonyúan édes, időnként elgondolkodtató, és annyira végtelenül emberi. De tény, a fókusz nem ezen van, és ez így jó.

#5 – Tele van WTF pillanattal!

Na ez a sorozat az, ahol egy percre sem lehet unatkozni. Mindegyik karakter rejteget titkokat, kábé senkiben sem lehet megbízni, ráadásul olyan zseniális fordulatokat, és WTF pillanatokat hozott létre Marie Lu az írás során, hogy szó szerint nehéz volt letennem a könyvet. Mert ez a sorozat elsodor, magával ragad, és annyira izgalmas, hogy csak kapkodtam a fejem. És ez jó, nagyon jó.

* Meghoztam a kedved? 🙂 Akkor szerezd meg MOST a sorozatot a kiadótól! Katt *