Home Film és Sorozat kritika Sorozatjánló: 5 dolog, amit imádtam a Roswell, New Mexico első két részében

Sorozatjánló: 5 dolog, amit imádtam a Roswell, New Mexico első két részében

Melinda Metz Roswell High c. könyvsorozatából anno Roswell címmel már készült tv-sorozat, amit nagyon szerettem. Idén viszont jött az újabb verzió a Vámpírnaplók kreátorától, Julie Plec-től. Utóbbi faktor miatt kicsit tartottam a sorozattól, de gond egy szál se, igazán imádnivaló volt a bemutatkozás.

Fent megnézhetitek a sorozat trailerét, abból nagyvonalakban a sztori is kiderül. Eddig két epizódot mutatott be az amerikai The CW és a magyar HBO GO, így azokból emeltem ki az 5 kedvenc dolgom.

#1 – Tetszik, hogy nyíltan felvállalja az Amerikában élő bevándorlók helyzetét. A sorozat szépen reflektál Trump bevándorlás-ellenes politikájára, az Amerikában élő illegális bevándorlókkal kapcsolatos ellenérzésekre. Persze néhol direktbe tolja az üzenetét, de ennek ellenére nekem átjött, és imádtam ezt látni. A Rosa-szál és a nyomozás pedig elsőosztályú.

#2 – A főszereplő egy igazi kincs! Liz Ortecho egy erős, bátor mexikói származású lány, aki bármire képes lenne, hogy igazságot szolgáltasson. Annyira jól van felépítve a karakter, olyan badass ez a lány, és külön tetszik az, hogy az érzelmei miatt sem válik agyatlan libává. Több ilyen női hősnő képe a sorozatokba, Jeanine Mason alakítása pedig elsőosztályú.

#3 – Még mindig bírom az “ufó-mitológiát”. Három évadnyi Roswell után azért sejtem, hogy mi lesz, mert mindkét sorozat Melinda Metz könyveire épít. Szerencsére az ufós alapok itt is jól megjelennek, de szépen kiegészítették saját ötletekkel, amik rengeteget hozzáadnak a kerek egészhez.

#4 – A három ufótesó kapcsolata mindent visz! Nagyon bonyolult, kissé átláthatatlan, de a végletekig szerethetőnek tűnik Max, Isobel és Michael kapcsolata. Tetszik ez a széthúzás, hogy keresik az utat ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz. Izzy is jól működik villámhárítóként, és külön tetszik az, hogy reálisan bemutatják a gyerekkori sérelmeket, amik felnőttként is tüskeként élnek az ember szívében. Nagyon remélem, hogy még többet kapunk majd ebből a testvéri kapcsolatból.

#5 – Van LMBT szál! Már a pilot elején lehetett sejteni, és amikor megvalósult, hát gyerekek, csak vigyorogni tudtam. A két részben gyönyörűen építették fel Michael és Alex kapcsolatát, és baromira kíváncsi vagyok, hogy innen merre viszik tovább. Plusz nagyon érdekel, hogy mi is történt a múltban. Egy biztos, a Pretty Little Liars-sztár Tyler Blackburn és Michael Vlamis között remek a kémia.