Home Könyvek listák Ez volt az 5 kedvenc felnőtt könyvem 2018-ban

Ez volt az 5 kedvenc felnőtt könyvem 2018-ban

Lassan itt az év vége, így itt az idő, hogy elővegyem az év összesítő listámat. Most az 5 kedvenc felnőtt könyvemről számolok be nektek.

Maga a név, hogy “felnőtt könyv” picit talán megtévesztő lehet, de úgy érzem mindegyik kötetnek a felnőttek a célközönsége, noha azért magukon viselik más stílusok jegyeit is. Mindenesetre elolvasásra mindegyiket ajánlom.

5. Andre Aicman – Szólíts a neveden

Gyönyörű történet egy fiatal srác, és egy harmincas pasi szerelméről. Nagyon sok mindent szerettem benne, elsősorban a kémiát a karakterek között, Eliót, Olivert, és a gyönyörű olasz tájat. Persze, volt ami kiverte a biztosítékot, mint a rettegett barackos jelenet, de a könyv így is emlékezetes maradt számomra.

4. Jeanine Frost – Második kísértés

A második részektől általában tartok, nem egy okozott már csalódást. Na itt ez szerencsére nem történt meg, Vlad és Leila története gyönyörűen alakult. Az izgalmak mellett a legjobban Leila döntése tetszett a könyv elején, az, ahogy kiállt magáért, és példát mutatott az embereknek. Ráadásul maga a kötet is olyan izgalmas volt, hogy kíváncsian várom a folytatást.

3. T.M. Frazier – King

Ez volt az a könyv, amit afféle guilty pleasureként imádtam olvasni. Adott egy emlékezetét vesztett lány, és egy veszélyes, börtönből szabadult pasi, no meg egy csomó rázós téma. Letehetetlen volt számomra az egész, ráadásul a könyv végén lévő csavarért is teljesen oda voltam.

2. K. Webster & Ker Dukey – Pretty Stolen Dolls

Általában nem vagyok oda a thrilleres elemekért, ezt a könyvet viszont szó szerint nem tudtam letenni. A középpontban egy rendőrnő, akit pár éve elrabolt egy őrült, aki folyamatosan megerőszakolta, és a húga még mindig csapdában van. A hősnőnk az őrültet próbálja előkeríteni, a sztori pedig komplex volt, izgalmas, egyedi és valami végtelenül zseniális.

1. Sarah J. Maas – Köd és harag udvara

Az írónő New Adult kötetként jellemzi a regényét, de nekem most jobban passzol a felnőtt könyvek közé. Az első része nem lett kedvenc, de a második mindent vitt. És nem csak mert Rhys tökéletes, hanem mert gyönyörűen bemutatta Maas, hogy miként lehet kilépni egy bántalmazó kapcsolatból – ez a szál pedig számomra mindent vitt.