Home Szösszenetek Ennél veszélyesebb kihívás a világon nincs

Ennél veszélyesebb kihívás a világon nincs

Nemrég mutatta be a Netflix a Madarak dobozban filmet, a net népe pedig olyannyira imádja, hogy még egy őrült kihívást is eredményezett, ami baromira köz- és önveszélyes.

A #BirdBoxChallange lényege, hogy bekötött szemmel kell dolgokat csinálni, pont mint ahogy Sandra Bullocknak és a gyerekeinek túlélni a démonokkal teli világban. Ez így önmagában talán még jópofán is hangzik, de ez tényleg veszélyes.

Az egyik kikerült videóban például egy apa csinálja a hülyeséget, és szó szerint nekivezeti teljes erőből a kis totyogós gyermekét a falnak, aki visszapattan róla. Más a mozgólépcsőre próbált így felmenni, egy New York-i idióta a lépcsőt nem vette észre bekötött szemmel, és a mélybe zuhant. Most gondoljunk bele, ha egy idős néni biceg felfelé a lépcsőn, és magával löki őt is…

És azért azt ne felejtsük el, hogy a vak embereknek is rengeteg idő megtanulni biztonságosan közlekedni, és még a tapasztaltaknál sem véletlenül van vakvezető kutya, és/vagy bot.

A kihívás veszélyeiről még a Netflix is figyelmeztetett, és mindenkit arra kértek, hogy hagyják ezt abba, mert nem csak saját magukra, hanem másokra is veszélyesek lehetnek így. Remélem itthon ez a hülye kihívás nem lesz népszerű.