Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Mia Sheridan – Archer hangja

Azt hiszem, az Archer hangja volt a legnagyobb könyves meglepetésem idén. Szkeptikusan kezdtem el olvasni, mert az írónő első három regénye nem ragadott annyira magával. Viszont annyi helyen láttam, hogy ez a legjobb Mia Sheridan könyv, és miután egy kritikus ismerősöm is megkérdeztem, és azt írta, imádta, úgy voltam vele, oké, beleolvasok. Aztán ott ragadtam.

A sztoriról igazából nem szeretnék sokat mesélni, mert tele van titkokkal és rejtélyekkel, leginkább a főhősök múltja kapcsán. Mert Archer és Bree is szörnyű titkokat őriz, amikre már a könyv elejétől utalnak, de csak szépen, lassan fejti ki az írónő, hogy miről is van szó. Az alapszitu mindenesetre az, hogy Bree egy tóparti idilli kisvárosba költözik, ahol megismeri a város remetéjét, Archert, aki nem beszél, és akit a városlakók láthatatlannak éreznek.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A könyv sodró lendülete nagyon hamar magával ragadott, de nem csak erről volt szó. Hamar megszerettem a hősnőt, Breet is, aki egyszerre volt titokzatos és végtelenül bűbájos. Amikor pedig rögtön a könyv elején felbukkant a város remetéje, a szakállasan is pokolian szexi Archer Hale, akkor aztán végképp beleszerettem a könyvbe, mert a kettejük közti tökéletes kémia már erről a pár oldalról is erőteljesen sugárzott.

Archer Hale-be is nehéz ám nem beleszeretni. A pasi egyszerre iszonyúan sebezhető és végtelenül férfias, ezt a kontrasztot pedig iszonyú jól sikerült átadnia az írónőnek. Az is sokat hozzáadott a sztorihoz, hogy Archer néma, és Bree-vel jelbeszéddel kommunikálnak. A történet sok pontján emiatt kicsit másként működött a dolog, a szexnél például erősebben nyilvánult meg a testbeszéd leírásban, és pont emiatt minden kimondott szónak nagyobb volt a súlya.

Kicsit tartottam a néma főhős tematikától, mert nagyon nehéz ezt jól átadni. Sheridannek viszont sikerült, mert hitelesnek éreztem a milliőt, ahogy Archer személyiségét is. Ha valaki úgy nő fel, és azt éli át, amit ő, akkor szerintem tényleg így viselkedik. A karakterfejlődése is teljesen rendben volt, a humorát pedig kifejezetten szerettem. Amit viszont sajnálok, hogy a leírásban konkrétan nem jelent meg a jelbeszéd. Gondolok itt arra, hogy az írónő átadja, hogyan, milyen mozdulatokkal jelelünk el bizonyos szavakat.

Bree pedig tényleg nagyon szerethető lett. Iszonyúan erős lány, és hogy még azok után is szerelmes tudott lenni ami vele történt, az külön pozitívum. Azt pedig kifejezetten szerettem, hogy milyen volt a mellékszereplőkkel. Normmal és Maggie-vel, a kis étterem-béli főnökeivel például imádtam, de a beszélgetései a szomszéd néni Anne-nel is sokat hozzáadtak a sztorihoz.

A könyvben jól működött az idilli amerikai kisvárosi milliő is, a maga piszkos kis titkaival. Nem éreztem azt, hogy én most azonnal oda akarnék költözni, de simán nyaralnék ott egy hetet, mert annyira jól sikerült átadni azt, hogy miért is szeretnek ott élni az emberek. És persze, azt, amit Archerrel tettek tényleg sajnáltam, de ezzel együtt sajnos meg is tudtam érteni. Az epilógus viszont mindenért kárpótolt.

A fő hangsúly a sztoriban az érzelmeken, és a szerelem kialakulásán volt. Mint minden Sheridan könyvben, így itt is kiemelt szerepe volt az érzékiségnek. Ritka az, ha jó szexjeleneteket olvasok, de itt nagyon jól sikerült mindent átadni, a magyar fordítás kiváló lett, ami természetesen Sándor Alexandra Valéria érdeme. Jó volt, hogy egy szexjelenet olvasása közben végre nem akadtam fenn a béna szavakon, mint amikor a férfi nemiszervet „húsként” vagy „parázsrúd”-ként illetik, és emiatt az érzéki hangulat is mesterien zizegett a lapokon.

Értékelés: 10/10

Nagy meglepetés volt az Archer hangja, nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog, de végül teljesen beleszerettem a történetbe, a milliőbe, és a karakterekbe is. Inkább egy romantikus, érzelmi utazásra készüljetek, amiben sok a titok, a dráma, de ettől még az érzelmeken és a karakterek személyiségfejlődésén van a hangsúly.

Hogy tetszik a borító? Pokolian szexi! Csak ránéz az ember, és wow. Bár így utólag nehéz elképzelni, hogy a városi remete Archernek borotvált a háta 😀

Kinek ajánlom elolvasára? Ha szereted a romantikus New Adult sztorikat, akkor erre mindenképpen csapj le! A néma férfi főszereplő miatt pedig még különlegesebb, még egyedibb lett a történet.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

ARCHER HANGJA – BLOGTURNÉ

  • Egy regény a szenvedésről, a sorsról és a szerelem mindent elsöprő erejéről.

  • Mostani játékunkban néma hősök és hősnők után nyomozunk. Minden állomáson egy-egy rövid idézetet találtok olyan regényekből, amelyek vagy átmenetileg, vagy örökre hangjukat vesztett főszereplők boldogságra találásáról szólnak. A Ti feladatotok, hogy kiderítsétek, mely könyvekből származnak a sorok, majd pedig megírjátok nekünk, mi a szereplő teljes neve, aki nem képes megszólalni.
    (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

    „Az előítéletektől mentes, civilizált viselkedést általában legyőzi a félelem.”

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 12.03. – Angelika blogja
    12.04. – Kristina blogja
    12.05. – CBooks
    12.16. – Deszy könyvajánlója
    12.07. – Sorok között
    12.08. – Dreamworld


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading