Home Hírek Böszörményi Gyula friss híreket mondott az Ambrózy báró esetei adaptációról!

Böszörményi Gyula friss híreket mondott az Ambrózy báró esetei adaptációról!

Böszörményi Gyula múlt héten közölte a jó hírt, hogy dolgoznak az Ambrózy báró esetei megfilmesítésén, ami annyit jelent, hogy készül a forgatókönyv és pályáznak a Filmalapnál, tehát még az út elején járunk.

Az író a mai molyos karcában újabb információkat közölt, alább bemásolom a lényeget. Ujjakat keresztbe, hogy a Filmalap is úgy beleszeressen a történetbe, mint mi!

“Hát kérem, beadtuk. Kemény menet volt. Mint legutóbb írtam, elkészítettem az „Ambrózy báró esetei” tévéfilmsorozat storyline-t, amit aztán Lakos Nóra filmrendező alaposan átnézett és jócskán akadt javaslata arra vonatkozólag, hogy miként kéne átírni.

Nem a történettel volt gond, inkább azzal, hogy olyan emberek fogják olvasni, akik valószínűleg még soha nem hallottak a báróról és Miliről (ki gondolná, hogy vannak még ilyenek 🙂 ), ezért úgy kell eléjük tárni a történetet, hogy az számukra is érthető legyen.

Ez pedig nem is olyan egyszerű, hiszen Emma megtalálásáig a sztori nagyon bonyolult, rengeteg szereplővel, mellékszállal (ezekből sokat ki kellett hagyni, nem férne bele a filmbe), ráadásul figyelembe kell venni a költséghatékonyságot (a császári menet az ezredéves kiállításon – na, az maga egy egész mozifilm teljes költsége volna). Így aztán hétfőn az egész nap Nóra tanácsait figyelembe véve az átírással telt – a leadási határidő pedig kedden járt le.

A lényeg: elkészült, befogadták. A pályázati kiírás szerint 30 napon belül meghozzák a döntést, hogy átment-e a „vizsgán”. Ha igen, akkor bekerül a „forgatókönyv fejlesztési” fázisba, mikor is… Na, de arról majd később. Most várunk.”