Home Hírek Felháborító! Szexuálisan zaklatták a Riverdale sztárját!

Felháborító! Szexuálisan zaklatták a Riverdale sztárját!

A napokban egy új trend indult a neten, a #MeeToo kishúgaként is említhető #WhyIDindtReport hashtaggel találjátok meg a posztokat a közösségi médiában.

Mi is itt a lényeg? A #MeeToo mozgalommal sokan elég bátorságot éreztek ahhoz, hogy elmondhassák, milyen szörnyűségek történtek velük. A #WhyIDindtReport pedig arra szolgál, hogy miért féltek szólni róla…

A kezdeményezéshez csatlakozott a Riverdale sztárja, Lili Reinhart is, aki korábban már elárulta, hogy szexuális zaklatás áldozata volt. A színésznő tinédzserként egy projekten dolgozott, és volt ott egy idősebb, karizmatikus, szexi srác, aki megtetszett nekü.

Egyértelműen idősebb volt nálam, de elég érettnek éreztem magam, így úgy láttam, hogy ez nem para” – írta a színésznő. Aztán eljutottak az első randiig, amikor a srác jóval többet követelt, mint amit Lili elképzelt. “Még mindig emlékszem az érzésre. Olyan volt, mint egy jelenet valami horrorfilmből“. Szerencsére a lány időben le tudta állítani a fiút, de a lelki seb megmaradt.

Olyan fiatal voltam, és nem tudtam hogy kezeljem a helyzetet. Egyszerűen nagyon rosszul éreztem magam, megaláztak. Ez a srác viszont kényszerített, hogy azt mondjam, az én hibám az egész, és elcsábítottam, megévesztettem őt.

És miért nem jelentette az esetet? Miért maradt szótlan éveken át? A friss mozgalomban Lily erről tweetelt, a szavai pedig megrázóak: “Mert nem akartam elveszíteni az állásom, vagy hogy az emberek azt higgyék rólam, drámakirálynő vagyok”.

Hát nem szörnyű? Szegényre tinédzserként egy felnőtt férfi erőszakolta rá magát, alig tudta leállítani, de még eközben is mennyi traumát élt át, aztán még neki “kellett” rosszul éreznie magát az egész miatt…

Márpedig itt Lili abszolút nem volt hibás. Ő csak egy lány volt, akinek megtetszett egy idősebb fiú, mennyien vagyunk ezzel így! De mindez nem lehet elegendő ok arra, hogy olyan dologra, szexuális aktusra akarjuk rákényszeríteni a másikat, amire nem áll még készen… De Lili nyíltsága remélhetően segít másoknak, hogy feldolgozzák ami velük történt.