Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért olvasd el A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozatot

5 ok, hogy miért olvasd el A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozatot

A Netflix holnap mutatja be A fiúknak, akiket valaha szerettem filmet, ami Jenny Han itthon is megjelent szuper YA regénye alapján készült. Mivel a könyvet nagyon szerettem, így csak ajánlani tudom az elolvasását. Van is rá 5 okom!

#1 – A stílus. Igen, Jenny Hannál ez állandó dolog. Annyira egyedülálló és cuki az írónő stílusa, amit én kifejezetten imádok. Itt pedig még csajosabbra van véve a figura, mint A nyár, amikor megszépültemnél. És működik!

#2 – Az alapsztori. Képzeld el: minden srácnak/lánynak, akit valaha szerettél, írsz egy szerelmes levelet, hogy lezárd magadban a dolgot. A leveleket elrakod, erre huss, valaki elküldi őket. És az egyik levél a tesód pasijának megy… Na ugye! Annyira jó ez a leveles alaptörténet, az írónő pedig ügyesen kezeli az ebből adódó bonyodalmakat.

#3 – Karkaterfejlődés a köbön! A könyvekben (de leginkább az első részben) nagyon szépen megfigyelhető a hősnő, Lara Jean jellemfejlődése. Annyira jó látni, ahogy kinyílik, és szó szerint élni kezd. De ugyanilyen jó fejlődés figyelhető meg a férfi főhősön, Peteren is. A srácon, akit nem lehet majd nem szeretni.

#4 – Éljen a család! A könyvben Lara Jean családját hamar megszereti az ember, egyedül a hugica, Kitty a gyengébb láncszem, de neki is vannak jó pillanatai. Viszont így is annyi szép családi jelenetet kaptunk. A kedvencem a második rész elején van, mikor egy koreai családi ünnepre mennek el. Ami még külön érdekes az, ahogyan Lara Jean anyaként viselkedik Kittyvel, és milyen gondolatai támadnak erről. Oké, ez is leginkább a folytatásban jött elő.

#5 – Édes romantika. A könyv romantikus, Jenny Han stílusa pedig még cukibbá teszi. De az egész nem működne ilyen jól, ha nem lennének benne olyan klassz srácok, mint Peter. (Mást is mondhatnék, a 2. részben más srác volt a kedvencem, de nem spoilerezek). Az első résznél maradva pedig, Peter és Lara Jean kialakuló kapcsolata-barátsága annyira édes és cuki lett, néhol pedig izgalmas. Nekem nagyon bejött.

* Kíváncsi lettél a könyvekre? Ide kattintva beszerezheted őket! *