Home Könyvek listák Íme 12 különbség a Vámpírnaplók könyvek és a tévésorozat között

Íme 12 különbség a Vámpírnaplók könyvek és a tévésorozat között

A legelső Vámpírnaplók kötet 1991-ben jelent meg, és L.J. Smith mindössze trilógiának szánta, és le is zárta a sorozatot. Aztán jött a Twilight és a vámpírláz, a könyvekből tévésorozat lett, majd szellemírók hozzá toldottak még jó pár regényt – de ezekhez L.J. Smithnek nincs semmi köze.

Mint minden adaptációnál, így a Vámpírnaplóknál is akad viszont rengeteg különbség az originál trilógia és a tévésorozat között. Alább össze is szedtem, hogy mikről van szó – és lefogadom, jó párat még így is kifelejtettem.

#1 – A könyvekben Elena (és Katherine) haja szőke, ezt pedig elég komolyan ki is hangsúlyozzák. A válogatáson viszont Nina Dobrev jött, látott, győzött, és személy szerint nem is bánom a változást.

#2 – Mystic Falls? Ugyanmár! A könyvekben a város neve Fell’s Church, amit amúgy a tévésorozat is átvett, igaz, ott csak a temetőt hívják úgy.

#3 – Elena nagynénjét Judithnak hívják eredetileg – a sorozatban ugye Jenna. Hogy itt minek kellett a változtatás, jó kérdés.

#4 – Elena családjában van ám egy nagy átírás. Jeremy a könyvekben nem létezik, helyette Elenának van egy tündéri 4 éves kishúga, Margaret.

#5 – A könyvekben Elena szülei már három éve halottak, míg a sorozatban nincs ekkora különbség.

#6 – A tévésorozatban nagyon komoly magyarázatot kaptunk arra, hogy miért hasonlít annyira egymásra Elena és Katherine. Nos, a könyvekben ezzel inkább nem foglalkoztak.

#7 – A regényekben Elena legjobb barátja Meredith Suarez, aki a tévésorozatból teljesen kimaradt. Igaz, legalább Bonniet átemelték, aki amúgy a könyvekben Bonnie McCullough, és vörös hajú.

#8 – Matt vezetékneve a könyvekben Honeycutt, ami elég hülyén hangzik, így Donovan lett belőle. Tyleris vezetéknevet váltott, Smallwoodból lett Lockwood. Apropó, Vicky a könyvekben nem is Matt tesója.

#9 – A sorozatban Stefan nem igazán iszik embervért, mert nem tudja kezelni. A könyvekben ilyen gondja nincs, sőt, gyakran megcsapolja Elenát, mert azt olyan romantikusnak vélik.

#10 – A könyvekben Stefan legjobb barátja Matt, ami elég érdekes – a sorozatban a posztot legtovább talán Caroline töltötte be.

#11 – A könyvekben Elena az első főszereplő, akit vámpírrá változtatnak. A sorozatban Vicki lett, vagy ha őt nem tekintjük főszereplőnek, akkor Caroline.

#12 – És a legnagyobb különbség: a könyvekben a vámpírok át tudnak változni igazi állatokká! Ez a szál amúgy a sorozat pilotjában is feltűnt, ahol erőteljesen utaltak rá, hogy Daemon madárrá változott, de végül nem erőltették a dolgot. Mindenesetre az állattá változás a könyvekben komoly szerepet kapott.