Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Botrány! Rasszista szavai miatt máris kirúgták a The Hate U Give sztárját

2017 egyik legfontosabb, és legjobb könyve volt a The Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál. Nem is véletlen, hogy a filmes jogok már a könyv megjelenése előtt elkeltek, a forgatást pedig novemberben be is fejezték.

A hősnő, Starr egy színes bőrű lány, akinek a párja, Chris egy cuki, fehér srác. Őt alakította Kian Lawley, aki korábban a Mielőtt elmegyek adaptációjában is bizonyított már. Azonban sötét folt került elő a múltjából.

Egy videóban meglehetősen rasszista nézeteiről tesz tanubizonyságot, ami kicsapta a biztosítékot a könyv rajongóinál. Hiszen ne egy olyan szépfiúval akarjanak eladni egy rasszizmusról szóló filmet, aki maga is rasszista.

A stúdió lépett, és bevállalva a nagy anyagi veszteséget, rögtön kirúgták a színészt. A jeleneteit (amikből elég sok van, ismerve a könyvet), újra forgatják majd egy másik színésszel – remélhetőleg ezúttal alaposan utánanéznek az illető előéletének is.

Lawley eközben nyilatkozatott tett. Elismeri, hogy ő mondta évekkel ezelőtt azokat a pusztító szavakat, tiszteli a FOX döntését az újra castingolás kapcsán, és hozzátette azt is, hogy: „Azóta felnőttem, és sokat tanultam. Mostantól arra fogom használnia szavaim, hogy pozitív változást hozzanak„. Kérdés, hogy ezentúl ki fog odafigyelni rájuk…