Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvajánló? – Íme, a Durva Kérdések Könyves Tag

A Lapok közé rejtőzve blogon láttam ezt a könyves taget, amiben a szokottól eltérő, elég durva kérdések vannak. Egy kivételével mindegyikre mertem is válaszolni 🙂

1. Melyik volt a legfelkavaróbb könyv, amit olvastál?

Elég sok volt, de az egyik legemlékezetesebb az Örökké a tiéd. Egy olyan disztópiáról van szó, ahol a lányokat gyerekkoruktól kezdve kurvának, feleségnek vagy szűznek nevelik, nem tanítják meg őket olvasni se, és azt nevelik beléjük, hogy az életük célja az, hogy szépek és engedelmesek legyenek a férfiak számára, és 40 évesen, ha már „öregek”, önként haljanak meg. Grrr….

2. Melyik könyvben találkoztál olyan jelenettel, hogy olvasata után legszívesebben felkötötted volna magad?

Azért felkötni nem, mert lássuk be, az kissé túlzás. De a tavalyi kedvenc könyvbemben, a Sugarban volt egy olyan momentum, amikor le kellett tennem a könyvet és elbőgtem magam. Mert egyszerűen nem akartam elhinni…

3. Melyik fantasy könyvnek találtad legbetegebbnek a világát?

Fantasy könyvet nem tudnék kiemelni, de disztópiát igen. Példál az Unwind – Bontásra ítélve elég borzasztó. Itt gyerekeket boncolnak fel szó szerint, hogy a testrészeik (akármelyik!) beteg emberekre kerüljenek. És a szülők önként adják bontásra a gyereket, ha rosszak. Az árva gyerekek pedig nagyon megszívták… Itt már nincs is hagyományos gyógyítás, bármi történik, fognak egy gyereket, felvágják, és ki is cserélik a törött lábat. Na, van ennél betegebb?

4. Melyik általad ismert szereplő szenvedett a legtöbbet fizikailag és hogyan?

Bocsi az önismétlésért, de egyszerűen nem tudok olyan karaktert, aki többet szenvedett volna Sugarnál. Egyszerűen borzasztó az amiken ez a lány keresztül ment.

5. Melyik általad ismert szereplőnek zúzták péppé az elméjét és hogyan?

Oké, kicsit hazabeszélek, de itt bedobnám Petrát, a Fogadj el! című könyvem hősnőjét. Szegénykét eléggé megkínozták a társai a bullyinggal… De spoilerek miatt nem megyek bele jobban a részletekkel.

6. Melyik könyvet ajánlanád az ellenségednek pszichológiai hadviselési manőverként?

Erre inkább nem felelnék 🙂 Na jó, max annyit, hogy valamely iskolai kötelező olvasmány biztos jó lenne a célra.

7. Melyik az a szereplő, akivel mintsem hogy találkozzál, inkább egy kiéhezett tengerimalacokkal teli verembe vetnéd magad?

Öngyilkosságot megkísérelni azért, hogy elkerüljek egy találkozást? Nem az én stílusom. De hogy feleljek is, nagyon nem találkoznék szívesen az Elakadó lélegzet trilógia hősnőjével, a magát ártatlan kis szentnek beállító Emmával, aki szerintem a megtestesült sátán. Pfujj, az a lány, ha rágondolok, felhúzom magam.