Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

High School Musical Könyves TAG

Ciki vagy sem, teljesen oda és vissza voltam tíz évvel ezelőtt a High Shool Musicaltól. Képzeljétek, még rajongói oldalam is volt hozzá 🙂 Ilyen fejleményekkel amint megláttam a HSM Book TAG-et tudtam, hogy ki kell töltenem.

Itthon még nem találkoztam magyarosítva a taggel, szóval a kérdéseket is lefordítottam, mindegyik egy-egy HSM dalcímből indul ki. Bízom benne, hogy a válaszaim között lesz olyan könyv, amire felfigyeltek majd.

tuskek-es-rozsak-udvara

#01 Start of Something New – Az új kedvenc íród, sorozatod vagy műfajod

Sarah J. Maas – Tüskék és rózsák udvara

Eddig kerültem az írónő írásait, mert annyira megrémisztett, hogy olyan hosszú könyveket ír. A Tüskék és rózsák udvara világába viszont beleszerettem, és bármennyire is pokolian vastag a második része, várom, hogy elolvassam, mert Maas tényleg nagyon tehetséges, és írtó jó karaktereket alkotott meg

(És reménykedem, hogy sose esik a lábamra egy Sarah J. Mass könyv sem, mert olyan vastagok, hogy tuti nem állnék lábra két évig. De most komolyan, egy zseni az a nő, hogy ilyen vastag könyveket ír).

szivbol-szinbol-igazan

#02 What I’ve Been Looking For – A könyv, amire mindig is vágytál

Róbert Katalin – Szívből, színből, igazán

Mindig is arra vágytam, hogy egyszer elolvashatok majd egy ilyen összetett LMBT regényt. Még mindig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a könyvről. Rengeteget adott nekem érzelmileg és történet szempontjából is. Örök élményként marad meg bennem Patrik és Alex története, ebben biztos vagyok.

#03 Fabulous – Egy könyv a legnagyobb dívával

Átpörgettem az olvasmánylistám, és igazából egy olyan karakterre sem leltem, akire ráerőszakolnám a legnagyobb díva titulust.

csak-lelegezz

#04 Status Quo – Egy sztereotíp karakter, akit megvetsz

Rebecca Donovan – Csak Lélegezz trilógia – Emma

Az első részben még totál elvoltam Emmával. Átélhetőek voltak a tragédiái, egyértelműen átjött, hogy miért is szenved annyira. Viszont a második rész…

A lány átvedlett egy démonba, aki konkrétan kizsigerli a körülötte lévőket a folyamatos drámázásaival, hogy neki mennyire rossz az élete. És igen, tényleg rossz, de nem tesz semmit azért, hogy jobb legyen.

De ami még bántóbb: az embereknek, akik szeretik őt, nem ad semmit. A legjobb barátnőjétől meg nem kérdezné hogy van, amikor látja, hogy rosszul, le se kaksizza. A pasijával ugyanezt csinálja. Csak ontja a saját drámáját, és eközben végig E/1-ben sajnáltatva magát hozza a rosszabbnál-rosszabb döntéseit. Hú, abba hagyom. Ez a könyv még annyi év elteltével is fel tud húzni.

pokoli-szerkezetek

#05 Boys Are Back – A legjobb „brománc” (fiú-fiú barátság)

Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia – Will & Jem

Totál egyértelmű, hogy őket tartom a legjobbnak. Gyönyörű látni, hogy milyen fontos egymásnak a barátságuk, és mennyire megértik a másikat félszavakból is. És ami a legszebb: azután is megmarad a barátság, hogy mindketten ugyanabba a lányba szeretnek bele.

Bár sok fiú-fiú barátságról olvastam már könyvekben, de úgy érzem, hogy Will és Jem volt az, akik tényleg a legjobban szerették egymást.

pokoli-szerkezetek2

#06 What Time Is It? – A kedvenc nyári olvasmányod

Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek trilógia

Ez volt az első, ami eszembe jutott. Jó élmény volt egyszerre elolvasni az egész sorozatot, és hihetetlenül pozitívan csalódtam az írónőben. A Végzet ereklyéinek idő kellett, mire meghódított, a Pokoli szerkezetek szerelem volt első olvasásra.

Le a kalapom Clare előtt, amiért ilyen jól sikerült megírnia ezt a sorozatot. Annyira csavaros az egész, tele van WTF pillanatokkal, emellett érzelmileg is jól van felépítve. Alig várom már, hogy újabb Árnyvadász könyveket olvassak.

fogadj-el

#07 Everyday – Ha életed végéig minden nap rá kéne nézned egy könyv borítójára, melyik lenne az?

Rácz-Stefán Tibor – Fogadj el!

Hát ez van, imádom az első megjelent regényem borítóját. Akárhányszor ránézek el kell mosolyodnom. Oké, ebben azért benne van a büszkeség is, hogy megjelenhetett a regény, de másfelől tényleg nagyon szeretem a Müller-Váczi Lívia által tervezett borítót, szerintem meseszép és a sztorihoz is passzol.

victoria-aveyard

#08 Just Wanna be With You – Egy letehetetlen könyv

Victoria Aveyard – Vörös királynő

Emlékszem, mikor elkezdtem olvasni, alig akartam letenni, pedig volt egy csomó más dolgom is az olvasáson kívül. Aveyard nagyon jól felépítette a disztópiáját, a karaktereit, és sikerült végig hihetetlenül izgalmasan megírnia a regényt.

Le a kalappal, és nagyon remélem, hogy a Gabó Kiadótól hamarosan érkezik az előzménykötet, és a harmadik részre se kell sokat várni.

geek-girl

#09 Scream – Egy karakter, aki nagyon frusztrál téged

Holly Smale – Geek Girl – Wilbur

Alapvetően csípem a pasit, mert egy kedves karakter, akinek időnként nagyon jó a humora, és meg tud nevettetni. De annyira sztereotíp a karakter, olyan, amilyennek a meleg szereplőket szeretik ábrázolni a filmekben. Harsány, divatmániás és végtelenül feminim.

Wilbur pedig tele van ilyen elszólásokkal: „A divat a kiválasztottaké, pirinyó Mogyorókrém Csöppem.” Ezen első körben nevetek, de van bennem egy icipici rossz érzés is miatta. Szeretem is, meg nem is.

harry-potter

#10 High School Musical – A kedvenc könyves sulid

J. K. Rowling – Harry Potter sorozat – Roxfort

Sokat gondolkodtam ezen, de azt hiszem, hogy a Roxfortra esik a választásom. Már rég letettem arról, hogy megjön a Roxfortból a levelem, így azt nézem, hogy miként írta meg a sulit Rowling.

Imádtam a kastélyt, a tiltott rengeteget, a megannyi lényt, ami ott szaladgált, a tanórákat, a tanárokat (kivéve Pitont, hiába Always, nem érdekel) és az egész feelinget, amit a Roxfort árasztott. És az, hogy még a hatodik-hetedik kötetben is meglepetést okozott az épület, kétségkívül a lehető legjobb dolog volt.

osszefonodva

#11 Humuhumunukuapua’a – A legabszurdabb könyv, karakter, vagy jelenet

Melissa Landers – Összefonódva

Ezt konkrétan még most se hiszem el. Úgy szálltak át az űrben az egyik űrhajóból a másikba, hogy közben pár másodpercig az űrben lebegtek szkafander nélkül, a’la natúr. És persze túlélték! Ez annyira abszurd, hogy csak pislogtam, és ezt a jelenetet banyek sose fogja bevenni a gyomrom.

simon-es-a-homo-sapiens-lobbi

#12 Spring Musical Medley – A legboldogabb happy end

Becky Albertalli – Simon és a homo sapiens lobbi

Az egész regény írtó cuki volt, így naná, hogy a befejezés is az lett. A totális happy endet kaptuk meg a végére, és bár nagyon olvastam volna még tovább, mert kíváncsi vagyok arra, mi történik a karakterekkel, de el kell ismernem, hogy a záró jelenetek nagyon cukik voltak, és egy hatalmas, boldog vigyorral a képemen csuktam be a könyvet az olvasás végén.