Home Könyves TAG-ek Csipkerózsikától Piroskáig, avagy Tündérmesék ihlette Könyves TAG

Csipkerózsikától Piroskáig, avagy Tündérmesék ihlette Könyves TAG

Spirit Bliss szerzői oldalán találtam ezt az érdekes könyves TAG-et, amiben tündérmesék ihlették a kérdéseket. Mivel a szóban forgó meséket imádom, nem is volt kérdés, hogy ezt nekem is ki kell töltenem. Íme, a kérdések és a válaszok.

Pinokkió – A fiú, akinek megnőtt az orra, ha hazudott
Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett?

Nekem szerencsére ez a szakasz kimaradt az életemből. Olyannyira nem sunnyogom el azt, ha valami tetszik, hogy még a Túl szép könyvbemutatóján is lazán bevallottam, hogy imádtam Szepesi Niki Én, a szexmániás könyvét, és részben az adott ihletet Olivér karakteréhez. Viszont, amikor Pesten éltem, és gyakran olvastam a metrón, mindig becsomagoltam újságpapírba a könyveim, mert idegesített, hogy lesik, mit olvasok éppen.

A Szépség és a Szörnyeteg – A lány, aki nem a külsőbe szeretett bele
Melyik könyvet imádod, annak ellenére, hogy rémes a borítója?

Az első, ami eszembe jutott, az a D.A.C. sorozat. A polcon a gerincek jól néznek ki, az előlap viszont a kezes megoldással nagyon nem tetszik. Mindennek dacára maga a könyvsorozat zseniális, bátran merem ajánlani mindenkinek.

Hófehérke – Akire a szépségéért vadásztak
Vettél már meg könyvet csak a borítója miatt, és ha igen, mi volt az?

Sokat agyaltam ezen a kérdésen, de a válasz az, hogy nem. Csak azért, mert jól néz ki egy borító, még nem veszem meg a könyvet. Viszont ha a tartalma is érdekes, ha az a típus, amit szeretek, akkor simán bezsákolom. Ki ne szeretné a szép könyveket?

Csipkerózsika – Akit elátkoztak, majd az igaz szerelem csókja ébresztette fel
Melyik a kedvenc könyves párod?

Aki először eszembe jutott, az America és Maxon a Párválasztóból. Szerintem nagyon összepasszolnak, imádtam, hogy America kedvessége és időnkénti nagy szája mit ki nem hozott a hercegből, és hogyan sikerült jobbá tennie az egész országot. De ha öt perc múlva felelnék, lehet más párost mondanék.

A kis hableány – Aki feladta az életét a szerelemért
Szoktál kipróbálni új műfajokat vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz? Ha kipróbáltál már újakat, melyik volt az utolsó ilyen könyv?

Időnként érzem én, hogy új vizekre kell eveznem, és kipróbálni némi újdonságot. Tavaly kísérleteztem a krimivel, ide sorolom az Ambrózy báró esetei, és a Black Ice könyveket. Ezeket éppenséggel szerettem, de valahogy nem vágyom most arra, hogy elolvassak egy vérbeli krimit.

Hamupipőke – Aki elvesztette a cipőjét éjfél után
Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fennmaradtál egész éjszaka?

Hm, azt hiszem, a Lady Midnight volt az utolsó. Emlékszem, az annyira lekötött, hogy valamikor éjjel 2-kor fejezhettem be. Megpróbáltam letenni, de képtelenség volt, annyira izgin alakult a vége.

Rapunzel – Akit bezártak egy toronyba
Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapban olvastál?

Hú, ez gonosz kérdés! Maradjunk annyiban, hogy félbehagytam, mert nagyon nem tetszett az első hatvan oldal, és a hősnőt egyáltalán nem sikerült a szívembe zárnom. A könyvet inkább nem nevezem nevén, aki akarja, a molyos adatlapomon utánanézhet.

Aladdin – A szegény fiú, aki egy dzsinnt talált
Melyik volt az utolsó “könyvkincs”, amit találtál?

Leah Reminitől A Bajkeverő. Totál úgy kezdtem neki, hogy valószínűleg húsz oldal után dobom, de aztán alig tudtam letenni. Igazán megrázó, és a végletekig szerethető könyv, amiben a Férjek gyöngye sztárja rántja le a leplet a szcientológiai egyház működéséről. Kétségkívül letaglózó és feledhetetlen élmény volt.

Alice Csodaországban – A lány, aki a nyúlüregbe esett
Melyik könyv olvasása során érezted úgy, hogy egy teljesen új világba csöppentél?

Nem tudnék ilyet most hirtelen megnevezni, de biztos volt ilyen.

A békakirály – Az elvarázsolt herceg, aki újra emberré vált
Melyik volt az a könyv, amelyikről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de végül mégis megszeretted?

Ha egy könyvről azt gondolom, hogy utálni fogom, akkor el se kezdem olvasni. Szerintem van különbség aközött, hogy tanakodsz, ez vajon tetszeni fog-e, vagy már látatlanban eldöntöd, utálni fogod. Ha egy könyvről az utóbbit gondolom, akkor a kezembe se veszem. Túl kevés ahhoz a szabadidőm, hogy így kísérletezzek.

Jancsi és Juliska – Akik elvesztek az erdőben és egy boszorkány elfogta őket
Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért?

Első gondolat Jude és Noah a Neked adom a napot könyvből. Kétségkívül viharos volt a kapcsolatuk, iszonyú kemény dolgokat éltek át, és nem is mindig voltak ott a másik mellett, de… Annyira jól megalapozta az írónő az egymás iránti szeretetüket, hogy egyszerűen képtelen voltam nem rajongani a párosért.

Piroska – Akit a nagymamának öltözött farkas felfalt
Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?

Szintén ugyanaz a könyv, amit félbehagytam, és inkább nem nevezném meg.

Rumpelstilskin – Akinek senki sem tudja a nevét
Melyik az a könyv, amelyiket imádod, de nem kapott elég figyelmet?

Bódis Krisztától a Carlo Párizsban. Szerintem zseniális könyv, de azt látom a molyon is, hogy kevesen olvassák. Oké, kemény téma, egy roma és szegény srác a főszereplője, és eleve egy cigánytelepen játszódik, de a dráma mellett olyan zseniális humora van, hogy bárki kezébe nyugodtan odaadnám.