Home Hírek Súlyos döntéseket kell hoznia a tini királynőnek az új Dream Válogatás kötetben

Súlyos döntéseket kell hoznia a tini királynőnek az új Dream Válogatás kötetben

A Maxim Kiadó nemrég Facebookon adta közzé a hírt: érkezik magyarul Rebecca Ross The Queen’s Rising könyvsorozata. Eddig két kötet jelent meg Amerikában, az első nálunk 2019 tavaszán várható.

Young Adult fantasy kötetről van szó, odakint sokan szerették, a Goodreadsen 4.02 az első rész átlaga. A kiadó már egy fülszöveg tervezetet is megmutatott, íme, erről szól az ígéretesnek tűnő regény!

Rebecca Ross – The Queen’s Rising

Amikor eljön a 17. nyári napforduló napja, Brienna csupán két dologra vágyik: hogy tökélyre fejlessze szenvedélyét, és hogy egy pártfogó kiválassza.

A déli Valenia királyságában lévő híres Magnalia-házban töltött évei alatt fel kellett volna készülnie a neki szánt életre. Míg vannak olyan szerencsések, akik úgy születnek, hogy már birtokolják az 5 szenvedély – művészet, zene, színjátszás, értelem és tudás – valamelyikét, Briennának nem volt egyszerű megtalálnia a saját útját, így végül, bár kicsit megkésve, de eldöntötte, hogy a tudás lesz élete fő hajtóereje. Azonban minden felkészülés ellenére Brienna legnagyobb félelme valóra válik: a napforduló nem a tervek szerint megy, és pártfogó nélkül marad.

Hónapokkal később az élete aztán váratlan fordulatot vesz: egy kegyvesztett lord a mentoráltjának fogadja. Bár a lánynak gyanúsak a férfi szándékai, nincs más választása, mint rábólintani a lehetőségre. Azonban sokkal több minden vár még felfedezésre a felszín alatt, mint gondolta volna, és rájön arra is, hogy a férfit elsősorban saját bosszúálló szándékai vezérlik. Ráadásul veszélyes dolgok vannak készülőben: Maevana királyát le akarják taszítani a trónjáról, hogy a jogos királynő léphessen a helyére az északi birodalom élén. És az összeesküvésben sokak keze benne van – páran közülük közelebb állnak Briennához, mint gondolná.

Miközben vihar készül a két királyság között, Briennának döntenie kell, mihez marad hű: a szenvedélyéhez, vagy a vérkötelékhez. A királynő nem fog meghátrálni, ő maga vezeti csapatát a csatába, hogy újra felemelkedhessen. Briennának pedig meg kell hoznia a legégetőbb döntést: azt, hogy ki is uralkodhat.