Home Hírek Így harcol az emberi jogokért a 13 okom volt sorozat

Így harcol az emberi jogokért a 13 okom volt sorozat

Te is zaklató vagy, akárcsak én, mert egyikünk sem tesz semmit, ha látjuk, olyan embereket bántanak, akiket ismerünk” – így kezdi Brandon Flynn, a 13 okom volt Justinja a videót, amit a bullying/zaklatás elleni harcnak dedikált.

Elmondja azt az érdekes tényt is, hogy egy felmérés szerint az emberek 8%-a zaklató, 80% pedigtétlenül végignézni. “Mindezt megállíthatjuk! CSak azért, mert nem téged zaklatnak, nem jelenti azt, hogy ez ne lenne a te problémád.” – folytatja tovább Flynn.

Egy érdekes analógiával is előáll, ebben a Jay Asher könyvéből készült 13 okom volt sorozatban eljátszott karakterét hozza fel példának, hiszen szerinte Justin se gondolta volna, hogy bűnös a Hanna piszkálásában – amíg azzá nem vált.

El tudod képzelni mi történt volna Hannah-val, ha Justin megállítja a barátait, amikor elküldték azt a képet az egész iskolában? Úgyohgy ha azt látod, legközelebb zaklatnak valakit, és arra gondolsz, tennem kellene valamit, tedd meg!

Mondj valamit! Bármit! Amikor valaki közbeavatkozik egy zaklatásos esetbe, a zaklatás az esetek ötvenhét százalékában tíz másodpercen belül félbeszakadnak!

Elgondolkodtató, igaz? Nem szoktam ilyet kérni, de ha te is szeretnél segíteni, és eljuttatni az üzenetet, oszd meg Facebookon a bejegyzést. És persze tartsuk be Brandon Flynn szavait. Mert érdemes.