Home Könyvek listák 5 ok, hogy miért érdemes elolvasni Marie-Aude Murail könyveit

5 ok, hogy miért érdemes elolvasni Marie-Aude Murail könyveit

Ha meg kéne neveznem a kedvenc francia írómat mindenképpen Marie-Aude Murail jutna először eszembe. Nagyon szerettem az írónő mindhárom megjelent regényét.

Kifejezetten örülnék, ha más is kedvet kapna a könyvekhez, így összegyűjtöttem 5 okot, amiben kifejtem, hogy szerintem miért érdemes elolvasni az írónő regényeit. Íme!

#1 – Mert francia! Én magamról tudom, hogy sok angol nyelvterületről érkező könyvet olvasok, így olykor igazi felüdülés tud lenni egy európai könyv. A francia történetek és helyszínek pedig már önagukban is varázslatosak, és szuper alaphangulatot adnak a történethez.

#2 – Tömör gyönyör. Az írónő egyik könyve sem túl hosszú, és pont emiatt nincsenek bennük üresjáratok vagy éppen unalmasabb részek. Jó a dramaturgiai ív, unalmas és felesleges jelenetek nélkül kapjuk meg a sztorit, ami számomra nagyon pozitív.

#3 – Üzenetet ad át. Komoly témákkal foglalkoznak a könyvek. Van itt leukémia, árva testvérek, fogyatékos testvér vagy zsarnok apa által elnyomott főhős. Mindegyik karaktert érzékletesen mutatja be az írónő, a komolyabb témákkal pedig kellő finomsággal és érzékenységgel láttatja.

A képen Marie-Aude Murail

#4 – Érzelmi hullámvsút. Leginkább az Oh Boy!-ra jellemző mindez, de a többi írásában is megfigyelhető. Egyik pillanatban nagyon nevettem, aztán lapoztam egyet és eleredtek a könnyeim. És ez nem egyszer fordult elő. Szeretem, ha egy író ilyen mesterien tud bánni az érzelmekkel.

#5 – Mert jó. Szerintem tényleg azok, mindhárom könyvben van érték, szeretet, egy jó történet és szuper karakerek. Javaslom, hogy csekkoljátok az értékeléseim, azok mindegyik regényről többet mondanak. Klikk a címekre Oh, Boy!, Lakótárs kerestetik és Tartós hullám.

* Ha kíváncsi lettél, ide kattintva beszerezhetőek a könyvek! *