Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Toplista: Ez volt a 6 kedvenc LMBTQ könyvem 2021-ben

Számomra az LMBTQ regény jelentése az, ha legalább az egyik nézőpontkaraktere a saját neméhez (is) vonzódik. Idén 12 ilyen kötetet olvastam, egyet angol nyelven. Még ennyiből se volt egyszerű ám leszűkíteni top6-ra a mezőnyt, de nagy nehezen csak megszültem a 6 idei kedvencem belőlük. Íme!

6. Cassandra Clare és Wesley Chu: Az elveszett Fehér Könyv

Bár volt pár apróbb hibája a kötetnek, de sok mindenbe beleszerettem olvasás közben, és az egyik ilyen csúcspont mindenképpen Malec szerelme volt. Egyszerűen imádtam átélni azt, hogyan formálódott a kapcsolatuk, miként léptek egy új szakaszba, és mit jelent ennek a két srácnak az, hogy szülővé válhattak. Minden más, csak (izgalmas) természetfeletti körítés volt.

5. Brigid Kemmerer: Secret – Titok

A coming out sosem egyszerű, pláne akkor, ha egy természetfeletti elementál vagy, akit még üldöznek is, és bármikor meghalhatsz. A lényeg mégis a főhősök magánéleti szálán volt, én pedig imádtam Nick Merrick  előbájásának az összes pillanatát. Az a beszélgetés Michaellel pedig szinte könnyeket csalt a szemembe, annyira validnak érződött. Ami a romantikus részt, a közös jeleneteket és a kémiát illeti, az is mindent vitt.

4. Amy Reed – A Senkise-lányok

Ez az egyik legjobb kötet a női egyenjogúság kérdéséről, amit valaha olvastam. Az egyik főszereplője Rosina, egy mexikói bevádnrolóscsalád sarja, aki leszbikus. A karakter nagyon érdekesen lett megalkotva, annyira szerettem a szókimondóságát, a benne forrongó haragot a családja, a kötelességei iránt. Ezek mellett felüdülés volt arról olvasni, ahogy beleszeret egy lányba és rájuk talál a boldogság.

3. Kevin van Whye – Date Me, Bryson Keller

Mindig is imádtam a romantikus komédia filmeket, pláne a ’90-es években készülteket Na ez a könyv pont ilyen. Bryson fogadást köt: bárkivel randizik egy hétig, ha felkérik őt. Az egyik ilyen hétfőn a gimi félénk, nyíltan meleg sráca, Kai megteszi ezt, és nem is sejti, hogy milyen kémia alakul ki köztük, és lassacskán Bryson számára is több lehet ez barátságnál. A történetről azért mesélek bővebben, mert sajnos itthon nem jelent meg  a könyv, de nagyon bízom benne, hogy kijöhet, mert nálam hatalmas kedvenc lett.

2. Leigh Bardugo – Bűnös birodalom

A Grisa duológia lezárása szerintem tökéletes lett, pont olyan véget kaptam, amit vártam, mégha kissé keserédes is lett itt-ott. A Wylan és Jesper szál viszont tökéletes lett, imádtam a két srác szerelméről olvasni, annyira édesek voltak ők együtt, és külön szerettem azt, hogy mindketten jobbá tették a másikat. Remélem olvashatok még róluk.

1. Casey McQuiston – Vörös, fehér és királykék

Amikor az amerikai elnöknő fia belezúg a brit hercegbe, az történetben rossz nem lehet. És nem lett az, és az sem véletlen, hogy az év romantikus regényének választották a Goodreadsen, mert ez tényleg egy romantikus, édes és vicces történet, amit az ember könnyedén a szívébe zár. Biztos vagyok benne, hogy a következő években még legalább egyszer újra fogom olvasni.