Home Könyvek listák Íme, 4 ok, hogy miért olvasd el Jus Accardo Denazen könyveit

Íme, 4 ok, hogy miért olvasd el Jus Accardo Denazen könyveit

Már előrendelhető a Könyvmolyképző Márkabolton a harmadik Denazen regény, a Tremble – Remegés. Ez az eredeti trilógia utolsó kötetének számít, bár, a hírek szerint idén ősszel érkezhet Amerikában a negyedik kötet.

Magát a sorozatot én nagyon szerettem, a harmadik kötetre is kíváncsi vagyok. A közelgő megjelenés örömére íme öt ok, hogy miért is érdemes elolvasnod a sorozatot!

#1 – Különleges képességek a köbön!

A sorozat világa kissé az X-Menre hajaz. Egy titkos szervezet üldözi, illetve használja a különleges képességekkel rendelkező embereket. A főhősünk, Kale ereje halálos: bárkihez ér hozzá, az belehal. A csinos Dez az egyetlen, aki túléli a fiú érintését.

A két fiatalnak menekülnie kell a kormányügynökség elől, ráadásul Dez apja is a szervezethez tartozik. Útjuk során számos olyan embert sodor eléjük a sors, akik szintén menő képességekkel rendelkeznek, és a sztori is nagyon izgalmas.

#2 – Kale iszonyúan édes

A főhős, Kale szó szerint egy központban nőtt fel. Már gyerekként rettegtek tőle a képessége miatt, nem barátkozott vele senki. Kale mégis ártatlan, szerethető karakter, aki gyönyörűen képes rácsodálkozni a világ dolgaira.

Kale minden megmozdulása, gondolatvilága nagyon szerethető, és pont ez teszi a szerelmi szálat is még üdítőbbé. Egyszerűen lehetetlen nem drukkolni Dez és Kale párosának, és ez nagyrészt Kale jellemének is köszönhető.

#3 – Új perspektívát nyújt

Neveltetéséből fakadóan Kale előtt sok minden új. A csók más előtt is az lehet, de Kale az élet más dolgaira is rácsodálkozik, mint például arra, miért van egy lánynak raszta haja, és lazán ki is mondja hangosan, hogy szerinte az büdös és csúnya.

Kale néha bizonyos szempontból olyan, mint egy nagyranőtt szexi gyerek (jesszus, ez a hasonlat!), aki Dez mellett fedezi fel a világot. Ez sokszor nyújt komikumot, de képes arra is, hogy új perspektívában mutassa meg nekünk a világot. Hogy azt, amit mi természetesnek veszünk, új megvilágításban lássunk, amitől a saját életszemléletünk is változhat. Ez pedig jó dolog.

#4 – WTF pillanatok mindenütt

Az alaptörténet és a szerethető karakterek önmagában még nem lenne elég ahhoz, hogy igazán beleszeretős könyv legyen. A lendületes történetvezetés, és a sok WTF pillanat viszont tényleg királlyá teszi.

A sztori tele van olyan leleplezésekkel, pillanatokkal, vagy éppen pálfordulásokkal, hogy az embernek szó szerint leesik az álla. Nagyon sokszor sikerült meglepnie a könyveknek, előre nem látott dolgok derültek ki, és éppen ezért is szerettem nagyon az egészet.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva beszerezheted a könyveket.
Jó olvasást hozzájuk! *