Home Film és Sorozat kritika Ez a 4 Végzet ereklyéi változtatás tetszett a Shadowhunters 2. évadában

Ez a 4 Végzet ereklyéi változtatás tetszett a Shadowhunters 2. évadában

Nemrég daráltam le a Shadowhunters második évadának a második felét, és hű! Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött a sorozat az első részek óta, ég és föld a különbség. Ódát érdemel Katherine McNamara is, aki egyszerűen elképesztően alakítja Claryt. Nagyon ráérzett, előbújt belőle a színésznő, én pedig csak pislogok, de jól.

* Figyelem! Könyves és 2. évados spoilereket találsz a posztban *

Akadt azért jó pár változtatás is. Volt, ami nem tetszett, pl. Sebastian “eredeti teste”, és hiányoltam a komolyabb Sebastian – Izzy harcot is, Jocelyn halálát továbbra sem értem, de azért akadt 5 olyan változtatás is a második évadban, aminek – ciki vagy sem – én örültem. Íme, ezekre gondolok.

#1 – Jace és a nagyi pillanatok. A könyvben is megtudta végül Jace az igazi származását, hogy ő is egy Herondale. Viszont addigra a nagyit már megölték, így kimaradt az úgymond “családegyesítés”. De a sorozatban ez nem maradt el, én pedig imádom a két Herondale összes közös pillanatát, és különösen azt, ahogyan Jace próbál megfelelni. Érzésem szerint rengeteg jó jelenetet okozhat majd még ez.

#2 – Él Max! A könyvben egyszerűen kiakadtam azon, hogy szegény Maxet megölte Sebastian. A sorozatban viszont a kissrác szerencsére felépült. Mivel idővel a könyvben sem volt olyan hangsúlyos a “Max miatt bosszút állunk”-szál (vagy csak én nem éreztem annak), ezért itt nagyon örülök, hogy Max él. És kíváncsian várom, hogy mihez kezdenek vele.

#3 – Alvilági kistanács. A könyvben a főhősök még csak tinik, így a Klávé is kábé gyerekként kezeli őket, míg a sorozatban felnőttként. Éppen ezért csak a később kötetekben, ha jól rémlik, a Lady Midnightban derül ki, hogy Alec létrehívta az alvilági vezetőkkel a kistanácsot, hogy közösen oldják meg a New Yorkban lévő problémás ügyeket. Az ötlet már a könyvben is bejött, örülök, hogy átvitték a sorozatba. Ez pedig azt is jelenti, hogy tényleg elolvasták Clare könyveit és jegyzetelnek is. Helyes!

#4 – Clary megölte Valentine-t. A könyvben ugye Valentine-nal az Angyal végez, miután sikerült megidéznie. A sorozatban viszont egy iszonyú bénán megvágott jelenetben Clary az, aki elvágja Valentine torkát, és a biztonság kedvéért párszor belé is mártja a kést. Nekem tetszett ez a fordulat, mert sokat elárul Clary-ről, szeretem, hogy ennyire “tökös” is tud lenni, emellett viszont imádnivalóan érzékeny.