Home Hírek Rákfogó címmel jön az új Vörös Pöttyös regény

Rákfogó címmel jön az új Vörös Pöttyös regény

A Könyvmolyképző Kiadó Facebookon jelentette be, hogy várhatóan a Könyvfesztiválra megjelenik Anne Percin (Hogy told el jól a nyarad) humorban és érzelmekben bővelkedő új regénye, a Rákfogó.

Igen érzékeny témát érint a regény, a középpontban a tini hősnő, akinek az anyukája rákos lesz, és együtt kell átvészelniük a rájuk váró nehézségeket.

Alig várom már, hogy elolvassam ezt a különösen meghatónak ígérkező történetet. A kiadó oldalán szavazni is lehet arról, hogy az alábbi két borítóterv közül melyik kerüljön rá a regényre. Felőlem bármelyik nyerhet, igazán szépek.

Alább megnézhetitek a fülszöveget, és a két tervezett borítót. De ne feledjétek, ezek tervek, simán lehet, hogy végül más kerül majd a regényre.

Anne Percin – Rákfogó

Tania az átlagtinik meglehetősen unalmas életét éli. Suliba jár a többi szerencsétlennel, akiknek az a balsors jutott osztályrészül, hogy ugyanott laknak, ahol ő (egy isten háta mögötti faluban), rajong a csokiért, a búvalbélelt költőkért meg mindenféle képzeletbeli lényért (legfőképpen a vérfarkasokért), a tesit ellenben ki nem állhatja, futni különösen utál. Az anyukája is gyakran az agyára megy: amióta a férje (Tania apja) lelépett egy felbotoxozott szájú olasz spinével, egy rózsaszínűre festett virtuális életet talált ki magának, azzal kábítja a blogja (Olvasmányok & lekvárok) olvasóit.

Egy napon furcsán kezd viselkedni, és Taniának rá kell döbbennie, hogy az anyja nem azért guglizik rá lázasan és hosszasan a „mell” szóra, mert nagyobb lökhárítókat szeretne plasztikáztatni magának. Nem: az édesanyjának mellrákja van.

Ettől fogva Tania élete teljesen megváltozik, és fokozatosan ő maga is: lázongó kamaszból a halál ellen lázadó fiatal lánnyá válik, aki olyan dolgokra is vállalkozik, amikre álmában sem gondolt.

Mert Tania rájön, hogy a rettegés semmire se jó, de legalábbis nem visz előre.