Home Hírek Hat Young Adult megjelenés a Menő Könyvek 2017-es terveiből!

Hat Young Adult megjelenés a Menő Könyvek 2017-es terveiből!

A Manó Könyvekből kinőtt, Young Adult könyvekre specializálódott Menő Könyvek olyan szuper könyveket hozott el nekünk idén, mint a Kegyetlen szépség és az Autumn ajándéka. A kiadó tegnap közzé tette, hogy milyen újdonságokra számíthatunk 2017-ben!

Egy biztos: a lista igencsak impozáns, és kábé mind a hat könyv fel is került egy csapásra a várólistámra. Szuper látni, hogy ennyire menő könyveket szerzett meg a kiadó, de ami a legjobb, hogy minden műfaj kedvelői megtalálják, amit keresnek. Van itt például fantasy, realista romantikus, múlt században játszódó történelmi YA, sőt, még egy LMBT regény is, utóbbiért vagyok a leghálásabb. Íme, a megjelenési lista.

* A történet leírások forrása a Menő Könyvek blogja. Ide kattintva részletesebb információkhoz juthatsz a könyvekről *

jeff-giles-the-edge-of-everything

Jeff Giles – A világmindenség peremén

A főhőse egy tizenhét éves lány, Zoe, aki nemrég vesztette el apját. Egy vad, viharos téli napon egyedül ragad otthon a nyolc éves öccsével a mindentől távoli családi házban, ahol megtámadják őket. Egy titokzatos (és persze irtó jóképű) idegen, X menti meg őket, akiről hamarosan kiderül, hogy nem más, mint egy démon az Alsóföldének nevezett pokolból, ahonnan szeretne megszabadulni.

Várható megjelenés: 2017 ősz

gilded-cage

Lucinda Gray: Az aranykalitka

Egy történelmi thriller, amiben egy tizenhat éves, elárvult amerikai lány, Katherine hatalmas vagyont és birtokot örököl Angliában. Ám amikor a bátyával Európába költöznek, hogy átvegyék a házat, különös dolgok kezdenek történni. Nem csak gyilkosságokra és hazugságokra derül napfény, hanem felbukkan pár furcsa, de vonzó kérő is és egyre több szó esik egy különös, ijesztő szörnyről, aki a birtok körüli erdőben él. Vajon ki itt az igazi ellenség, és sikerül-e Katherine-nek túlélnie az egyre őrültebb kalandokat?

Várható megjelenés: 2017 február

adam-silvera-more-happy-than-not

Adam Silvera: Inkább boldog

A közeli jövőben játszódó könyvben megismerjük a 16 éves Aaront, aki a barátnője és az anyukája támogatásával igyekszik túltenni magát azon, hogy elvesztette az apját. Amikor a csaja pár napra elutazik, a fiú megismerkedik egy nagyon kedves (és persze helyes) sráccal, Thomasszal, akivel egyre több időt töltenek együtt. Aaron rájön, hogy a fiú mellett érzi először azt újra, hogy él benne a remény. A barátságuk mintha kezdene valami mássá alakulni, ami miatt Aaron nagyon megijed és azt kezdi fontolgatni, hogy kitörölteti a vele kapcsolatos emlékeit egy erre szakosodott, forradalmi technológiával operáló intézménynél. Képes lenne heteróvá változtatni magát, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy le kell mondania a váratlan boldogságról…

Várható megjelenés: 2017 Könyvhét előtt

falling-kingdoms

Morgan Rhodes: Széthulló birodalmak

Három szomszédos királyság négy kamaszkorú lakójának történetét követhetjük nyomon: az egyik a szegény, elnyomott Paelsiában él, és miután meggyilkolták a bátyát Auranos királyi udvarának tagjai, bosszút esküszik. Cleo Auranos hercegnője, a trónörökös húga, aki megszökik a palotából, hogy felkeressen egy varázslónőt, aki reményei szerint rendet tudna tenni a királyságban. Lucia egy gyönyörű, fiatal lány, a királyi család tagja a rideg és vallásos országban, Limerosban, és legnagyobb meglepetésére felfedezi, hogy különleges képességei vannak: képes például lángokba borítani olyanokat, akikre haragszik. És itt van a bátyja, a tizennyolc éves Magnus, aki az egész világ elől próbálja elrejteni, hogy szerelmes a saját testvérébe, miközben készül arra, hogy átvegye az trónt kegyetlen és igazságtalan apja után.

Várható megjelenés: 2017 Könyvfesztivál

the-fill-in-boyfriend

Kasie West: Beugrós pasi

A Beugrós pasi egy felszínes, butácska lányról szól, akit a barátja dob közvetlenül a szalagavató buli előtt, a parkolóban, ezért megkér egy random srácot, akit ott meglát, hogy (pénzért cserébe) játssza el a bálon, hogy a fiúja. A gond csak az, hogy ettől kezdve másra sem tud gondolni, csak erre a fiúra, akinek még a nevét sem kérdezte meg: elkezdődik tehát a nyomozás, ami alatt kiderül, hogy sokkal több feladata van ennek a csajnak, minthogy megtalálja a Nagy Őt…

Várható megjelenés: 2017 nyár előtt

the-thousands-night

E. K. Johnston: Ezer éjszaka

Egy varázslatos meseátirat egy kőkemény főhőscsajjal és egy hátborzongató, baljós szerelmi történettel, amit részben az Ezeregyéjszaka meséi ihlettek. Egy átlagos arab lányról szól a történet, akit több száz másik névtelen (szó szerint: ebben a könyvben csak a pasiknak van neve!) nőtársával együtt elragad palotájába a zsarnok, gyilkos uralkodó. Ő viszont nem hajlandó kiszolgálni a rendszert: a falujukban ragadt húgával együtt úgy döntenek, mindent megtesznek, hogy megdöntsék a hatalmat. A gond csak az, hogy a palotában a lány rájön, hogy nem is a uralkodó jelenti itt a legnagyobb veszélyt…

Várható megjelenés: 2017 nyár