Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az Árnyvadász Akadémia (Történetek az Árnyvadász Akadémiáról 1.)

Cassandra Clare nem egy unatkozós típus, és bizony arról is gondoskodik, hogy az olvasói se unatkozzanak egy-egy Árnyvadász nagyregény megjelenése között. A Mennyei tűz városa és az Éjfél kisasszony között tíz részben mutatta be, hogy mi történik Simonnal az Árnyvadász Akadémián. Mindegyik kisregény 70, max 100 oldalas, tehát apróbb történetekre lehet számítani.

Mielőtt elkezdtem olvasni az első kisregényt, három dolog érdekelt nagyon, ki is fejtem, hogy mik.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be nagy kedvezménnyel! *

az-arnyvadasz-akademia

#1 – Érezhető lesz-e, hogy Cassandra ezt nem egyedül írta?

A válasz sajnos igen. A stílus valahogy eltérő volt, mint A végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek regények esetében. Nem olyan feltűnő ám, inkább apróságokban jelentkezik meg a dolog, például egy-egy dialógusnál érezhető nagyon, hogy mintha ez nem Cassandra munkája lenne.

#2 – Önmagában teljes egész tud-e lenni egy 70 oldalas kisregény?

Szerencsére az első kötettel ebből a szempontból abszolút nem volt probléma. Az Árnyvadász Akadémia egy kerek, és nagyon kis érdekes könyv volt, ami tökéletesen bemutatta, hogy miért is szeretek az Árnyvadászok világában olvasni.

#3 – Hozzáad-e bármi pluszt a kisregény a nagy egészhez?

Hozzá bizony, és nem is keveset, ez pedig már a legelső részben látszódott. A legjobb példa George Lovelace karaktere, aki ugye a Pokoli szerkezetekből ismert drága Jessalyn leszármazottja, és még utalás is van erre. De feltűnnek ám jól ismert karakterek is, tehát abszolút hozzáad a képlethez az egész, legalábbis, az első résznél ez mindenképpen jelentkezett.

simon

Összességében tehát annyit tudok elmondani, hogy az Árnyvadász Akadémia egy jó kisregény volt, megvoltak a maga érzelmi fénypontjai. Jól reprezentálta, hogy mennyi baj van az árnyvadászok világában. A csúcs mégis Simon karaktere volt, az, hogy még érthetőbbé vált, mennyire megszenvedi az emlékei elvesztését, és mindez milyen hatással van a többi szereplőre is. Ami pedig a viccfaktort illeti, ugyanolyan erős és lehengerlően a humoros ez a kötet, mint a nagyregények.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be nagy kedvezménnyel! *

Értékelés: 9/10

Kíváncsian várom a többi kisregényt, pláne mert ahogy a címekből is kitűnik, még több régebbi kedves szereplő bukkan majd fel a történetben, és naná, hogy az is érdekel, miként boldogul Simon és George az Akadémián.

Hogy tetszik a borító? Eszméletlen jó, mint minden Cassie köteté.

Kinek ajánlom elolvasásra? Cassandra Clare rajongói szerintem csapjanak le rá, és még a Lady Midnight elolvasása előtt. Úgy hallom, nagyon szükséges ahhoz, hogy érthető legyen Emmáék története, ezért is kezdtem el olvasni.