Home Zenevarázs Zeneajánló: 5 nagy kedvenc filmadaptációs betétdal

Zeneajánló: 5 nagy kedvenc filmadaptációs betétdal

Azért is szeretem annyira, ha egy könyvből filmet forgatnak, mert nagy eséllyel készül hozzá egy nagyon király betétdal, amit aztán bármikor a könyvhöz köthetek. Szerencsére sok olyan adaptáció készült, aminek oda és vissza vagyok a betétdalaitól. Most öt kedvencet emeltem ki, de gyanítom, lesz majd még ilyen válogatás!

Az utolsó dal – Miley Cyrus: When I Look At You

Szavak sincsenek rá, hogy mennyire imádom ezt a dalt. Mindent szeretek benne, a dalszövegét, az üzenetét, a filmes jelenet belőle pedig valami elképesztően gyönyörű volt. Szinte bármikor képes vagyok újrahallgatni. És igen, a The Climb és a Wrecking Ball mellett ez a kedvenc Miley dalom is 🙂

Alkonyat – Christina Perri: A Thousand Years

Az utolsó Twilight film betétdala volt, és már első hallgatásra teljesen beleszerettem. Annyira jól passzol a filmhez, mind a dalszöveg, mind a dal stílusa, hogy az valami hihetetlen. Nehéz is nem a filmhez kötni… Az pedig külön jó pont, hogy milyen szuper sláger lett belőle.

A szürke ötven árnyalata – Ellie Goulding: Love Me Like You Do

A filmet még nem láttam, a könyvet 80 oldal után abbahagytam, de ez sem akadályoz meg abban, hogy hatalmas odaadással rajongjak ezért a dalért. Az egyik legnagyobb kedvencem tavalyról, imádom az Ellie-verziót, de több feldolgozásáért is rajongok. Abban pedig csak reménykedem, hogy a második Szürke-film is tele lesz jó dalokkal!

Csontváros – Demi Lovato: Heart by Heart

Annak idején oda és vissza voltam a boldogságtól, hogy Demi Lovato énekelheti a film fő betétdalát. A hangja tökéletesen passzol Cassandra Clare világához, maga a dal pedig gyönyörű lett. A jelenet pedig amikor felcsendült, oh, most őszintén, ki ne imádta volna?

De azért meg kell említenem, hogy az Ariana Grande & Nathan Skyes duettért is zseniális.

Séta a múltba – Mandy Moore: Only Hope

Tudom, hogy ez egy feldolgozás, eredetileg a Switchfoot zenekar jegyzi, de én itt, és Mandy Moore előadásában szerettem meg. A jelenetet, ahol elhangzott (a videót is csatoltam) egyszerűen imádom, annyira csodálatos! És a film is… még mindig el tudok érzékenyülni, ha csak rágondolok. Ideje lesz újranézni, addig is, maradnak a szuper dalok.