Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Julie Cross – Tempest: Förgeteg

Időutazás, romantika és zűrös családi kapcsolatok jellemzik Julie Cross első Magyarországon is megjelent regényét. A szövevényes történet kidolgozottságával és erős karaktereivel azonnal a szívembe lopta magát.

tempest
A Tempest – Förgeteg magyar borítója

Jómagam is azok közé tartozom, akiket mindig is foglalkoztatott az időutazás gondolata. Ha képes lennék megváltoztatni a saját múltamat, megtenném? Ám a Tempest: Förgeteg ennél még izgalmasabb ponton fogta meg az időutazás lényegét. Itt nem az a fontos, hogy a saját hibáidat kijavítsd, hanem az, hogy megmentsd a szerelmed életét – és így a sajátodat is.

A történet főhőse a tizenkilenc éves Jackson, aki rendelkezik az időutazás képességével. Emiatt egy gonosz szervezet az életére tör, és megölik a barátnőjét, Hollyt is. Jackson véletlenül két évvel korábbra ugrik vissza, és nem képes visszatérni a jövőbe. Ekkor még nem ismeri Hollyt, és a saját képességeiről sem tud sok mindent, a célja viszont, hogy megmentse a lányt és ledöntse korlátait is.

Ahogy én elképzeltem: Jackson | A fotón: Adam Brody
Ahogy én elképzeltem: Jackson | A fotón: Adam Brody

A regény egyik legnagyobb erőssége maga Jackson, a főhős. Szimpatikus és szerethető, száz százalékig férfias karakter, ami azért is kiemelendő, mert a regény E/1-ben íródott, méghozzá női szerző tollából. Tökéletesen eltalálta a fiús gondolatokat – még a romantika terén is. Nem éreztem nyálasnak, sőt, sokkal inkább teljesen átélhetőnek.

Mivel a Tempest fő mozgatórugója, hogy Jackson meg akarja menteni Holly életét, különösen erősnek kellett lennie a románcnak, hogy igazán megértsem, miért kockáztatna a srác ilyen sokat. És igen, mindez átjött, egy olyan pillanat sem akadt, ahol ne hittem volna el Jacksonnak, hogy tiszta szívéből szereti Hollyt és mindent feláldozna érte.

Fontos volt a családi szál is, és bevallom, ezt szerettem a legjobban a Tempestben. Jackson és az apja zűrös kapcsolatát a különböző idősíkokon keresztül bogoztuk ki igazán, és ez egy határozottan élvezetes utazásnak bizonyult. Továbbra sem igazán értem apu tetteit, de kiderült egy s más, ami nagyon jót tett a történetnek.

A legnagyobb kedvencem viszont Jackson és a kishúga volt. A lány meghalt rákbetegségben, amit a srác nehezen dolgozott fel, most viszont lehetőséget kapott rá, hogy többször is találkozzon a testvérével és el is búcsúzhasson tőle. Szívszaggató jeleneteknek lehettem tanúja, több ponton alig láttam a sorokat, mert bizony megkönnyeztem. Miután elolvastam Jackson levelét (amit spoilerek miatt nem másolhatok be), konkrétan félre kellett tennem a könyvet, olyan bőgőroham tört rám. Ez a szál teljesen magával ragadott, imádtam minden egyes momentumát.

Ahogy én elképzeltem: Holly | A fotón: Dianna Agron
Ahogy én elképzeltem: Holly | A fotón: Dianna Agron

Értékelés: 10/10

Igazán erős könyv, tele érzelmekkel és izgalmakkal. Az időutazás és a gonosz szervezet miatt adott az izgalom, a romantikus szál hiteles és átélhető, és ami a legjobb benne, a családi kapcsolatok zűrjei. Bődületesen jó élmény volt, alig várom a folytatás megjelenését.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Ez tényleg egy olyan élmény, amiről kár lenne lemaradni.