Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítóleleplezés: Elizabeth Chadwick – Az oroszlános címer

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik az Oroszlános címer, a nagyszabású, lenyőgöző történelmi regény.

Lenyűgöző, csodaszép és igaz történet… Mintha magam is William Marshallal együtt élném át a cselekményt. Gazdagabb lett tőle az életem.” – vélekedik a műről Richard Lee, a Historical Novel Society alapítója.

A BORÍTÓ

Tedd kívánság és/vagy várólistára | Ismerkedj meg könyvvel!

Az_oroszlanos_cimer

Szerintem elképesztően szép ez a borító. Imádom az egyszerűségét, a tipográfiáját, és igen, a pasi is nagyon helyes rajta. Talán a lenti, indás-virágos sáv fura egy kicsit, de üsse kavics, szép az összhang.

FÜLSZÖVEG

Ebben a lenyűgöző regényben az olvasó a szereplőkkel kézen fogva végigsétál a kora-középkori Anglia történelmén.
William Marshal lovag hűsége és vitézsége elnyeri méltó jutalmát: a királyi család engedélyt ad neki, hogy feleségül vegye a gyönyörű és gazdag örökösnőt, Isabelle de Clare-t.
Richard király halálával azonban vége a házaspár idilli életének. János, a király öccse lép trónra, aki elkobozza Marshal földjeit és túszul ejti fiait. A viszontagságok keservesen próbára teszik William és Isabelle házasságát. Hogyan döntsön William? Maradjon hű az uralkodóhoz és esküjéhez, vagy lázadjon fel?
Az események sodrásában egyre nehezebb helyzetekben találja magát, ám Isabelle, a bátor, éles elméjű asszony végig férje mellett áll, és osztozik sorsában. Együtt néznek szembe mindazzal, amit a jövő tartogat családjuk számára.
Az oroszlános címer a második regény, ami Pembroke Grófjának, Anglia régensének, William Marshalnak a sorsáról szól. A két regény külön is olvasható és élvezhető.

A SZERZŐRŐL

Susan Hicks (Elizabeth Chadwick) photographed by Charlie Hopkinson. © 2007

Elizabeth Chadwick Nottinghamben él férjével és két fiával. Kutatásainak nagy részét a Regia Anglorum társaság tagjaként végezte. A társaság a kora-középkort eleveníti fel, céljuk, hogy korhűen idézzék fel a múltat. Az írónő emellett történelmi- és romantikus regényírást oktat. Első regénye, a The Wild Hunt megnyerte a Betty Trask Díjat. A Romantic Novelists’ Díjra több könyvét is jelölték; 1998-ban a The Championt, 2001-ben a Lords of the Wild Castle-t, 2002-ben a The Winter Mantle-t, 2003-ban pedig a The Falcons of Montabard-t.