Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Holly Goldberg Sloan – 7esével

Szeretem a különleges, egyedi és elgondolkodtató könyveket. A 7esével pont ilyen. Nagyon tetszett, magával ragadott és nem eresztett, sok esetben alig tudtam letenni, és olvastam volna tovább, még a munkában is feltartott. Nehéz ellenállni ennek a csodának.

A történet főszereplője Willon Chance, egy tizenkét éves zseni, megszállottja a természetnek. Aztán egyszer csak meghalnak a szülei, és a lány árván marad. Szerencséjére egyetlen barátnője, Maj és a családja befogadja, és megkezdődik Willow kemény harca, hogy újra felépítse önmagát és túlélje a tragédiát.

7esevel

A könyvben nem az volt a kérdés, hogy mi lesz a végkifejlet. Elég egyértelmű volt, hogy Willow is a család része lesz. Itt a karakterfejlődésen volt a hangsúly, és azon, miként lehet egy tragédia után talpra állni, hogyan tud Willow erős maradni, újra hinni a holnapban, és elérni az álmait, céljait. És egyáltalán merjen álmodni, bármennyire is nehéznek tűnik.

Számos érzelmet közvetített az írónő, sokszor a szívem szakadt meg a sorokat olvasva. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor egy gyerek árvává válik… Nagyon szerettem, ahogy a helyzetet kezelte, a végletekig meghatott az egész. Nem egy olyan pillanat volt, amikor a sírással küszködve lapozgattam a könyvet, és próbáltam a vidám részekre koncentrálni, nem pedig a keserédes valóságra, ami szegény Willow életét belepte.

Nagyon szerettem a 7esével mellékszereplőit is, akiknek az életét megváltoztatta Willow. Mindegyik karakter egyedi volt, és a maga nemében nagyon szerethető. Imádtam Quan Ha-t, az egyszerű stílusával, a kevés de annál ütősebb beszólásával. Dellen rengeteget nevettem, tényleg rengeteg ilyen pasas mászkálhat az utcákon, és éppen ezért lenyűgöző, hogy milyen fejlődésen esett át. Jairo, a taxisofőr kis története is csudaszép volt.

Film Set - 'Annie'
Ahogy én elképzeltem: Willow | A fotón: Quvenzhane Wallis

A könyv végig a változásokról szólt. Nem csak Willow változott, hanem mindenki, akivel kapcsolatba került. Néha tényleg elég egyetlen ember, aki megfelelően ösztönöz minket, Willow pedig pont ilyen ember volt. Az ő hatására mindenki egy kicsit jobbá, erősebbé vált, és merem remélni, hogy ez rám, az olvasóra is hatott egy keveset.

Értékelés: 10/10

Nem tudok, és nem is akarok mit kritizálni ebben a könyvben. Tényleg olyan csodálatos, mint amilyen a híre, és ha mondhatok ilyet, máris teljesebb embernek érzem magam, amiért esélyt adtam a történetnek. Le a kalappal az írója előtt, fantasztikus történetet teremtett meg.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Kortól és nemtől függetlenül érdemes elolvasni a könyvet. Nincs benne romantika, ez a könyv az életről szól, a változásról és a továbblépésről. Éppen ezért olvassa el mindenki, aki teheti. Nem fogja megbánni, ezt garantálhatom!