Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Catherine Rider – Csók ​New Yorkban

Most, hogy közeleg a karácsony és már érezni a hangulatát, külön élvezetes volt elolvasni ezt a könyvet. Meg amúgy is, ha egy románc karácsonykor szökken szárba azért annak van egy szupercuki, szerethető hangulata. És szerencsére maga a könyv is ilyen volt: édes, bódító, néhol elgondolkodtató, sokszor vicces és végtelenül romantikus.

A történet főhősei Charlotte és Anthony a repülőtéren találkoznak. A srác akkor tudja meg, hogy a barátnője, Maya megcsalta és már mással jár, és Charlotte is ki van akadva, mert a pasija, Colin nemrég dobta. Ráadásul a lány New Yorkban ragadt karácsonyra, hiszen törölték a járatát. Egy véletlen folytán Charlotte és Anthony megismerkednek, és szó szerint rátalálnak egy önsegítő könyvre, amiben 10 lépés alatt túl lehetnek az exükön. A srác nem akar hazamenni, a lány felejthetetlen kalandra vágyik, így nekivágnak a városnak, és miközben teljesítik a kihívásokat egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Az már a borító és az első oldalak láttán is világos, hogy itt nem az a kérdés, hogy összejönnek-e a főhősök, hanem az mikor és hogyan. És utóbbi az, amiben remekelt az írónő. Nem felejtette el, hogy mi volt a kiindulópont és hogyan ismerkedtek ők meg. És ez jó, mert szerencsére nem instant szerelmet kaptunk miközben az exeik miatt bánkódtak, hanem rendesen lezárták a múltjukat, ez pedig kellett. Oké, arról beszélhetünk, hogy egyetlen hosszú nap elég-e mindenre, de ez már A nap is csillagban sem zavart, és ott is jól volt megírva a dolog.

A regény élvezeti értékéhez sokat hozzáadott a szerethető főszereplők személye. Mindkettejüket jól megismerhettem a váltott szemszögeknek hála, és így a kialakuló románc is erőteljesebben átjött. De a főhősöket önmagukért is szeretni lehetett: Charlotte-nál az angolság üdítő pont volt, azzal pedig, hogy változni akar, jobb és élettel telibb lenni szerintem mindannyian tudunk azonosulni. Ugyanígy jól átjöttek Anthony problémái is, amikor pedig kiderült miért is nem akar hazamenni na ott a szívem szakadt meg érte.

Ahogy én elképzeltem: Anthony | A fotón: Tyler Posey

Azt mondjuk fel nem fogom, hogy két ilyen normális és szerethető ember hogy a fenébe jött össze olyan alakokkal, mint Maya és Colin, de hát, a szerelem vakká teszi az embert. Az viszont meglepően jól lett ábrázolva miként engedi el a két főhős a múltat. És igen, külső szemmel a tanácsok is jónak tűnnek, az pedig valahol tök jó, hogy egy szórakoztató regényben ilyen tippeket, tanácsokat kap az olvasó, mert szerintem ezt a tízes listát bárki végigcsinálhatja, hogy jobbá és szebbé tegye az életét.

Kicsit tartottam a könyv olvasása előtt attól, hogy New York csak afféle „oké, sétálunk az x és y utcán” szitu lesz. No, erről szerencsére szó sincs. New York kábé a harmadik főszereplő lett, annyi zugába jutottak el a főszereplők. Bejárták az egész várost, és annyi belsős infó jött át, olyan sok kikacsintás és érdekesség, amitől egy pillanatra én is úgy éreztem, hogy „igen, ismerem New Yorkot„. Bár azt fel nem fogom miért kell annyira rühellni New Jerseyt. (Erre mondaná Anthony hogy rohadtul nem tudok semmit 🙂).

Ahogy én elképzeltem: Anthony | A fotón: Lucy Hale
Ahogy én elképzeltem: Charlotte | A fotón: Lucy Hale

Viszont pont a karácsony volt az, ami nem kapott nagyobb szerepet a történetben. Persze, voltak utalások, meg említették, hogy ünnep van és Charlotte szeretett volna otthon lenni, de mégis, az a nagyon karácsonyi feeling talán hiányzott. Pedig az írónő próbálkozott, még a télapó feleségével is összefutottak a mosdóban, csak valahogy mégsem éreztem annyira. Az is lehet, hogy azért, mert a karácsony nekem tényleg a családról szól, és az, hogy bejárjuk karácsony este New Yorkot jó bulinak hangzik, de nem karácsony este.

A sztori egy pontján pedig a két fiatal befogad egy kutyust, Gikszert, és vá, én annyira imádtam azt a kutyát. Olyan álomkutyát képzeljetek el, aki cuki, szaladgál, és olyan zabálnivalóan álomszerűen tökéletes. No ezen felül szerepe is volt, tetszett, hogy általa kicsit még közelebb került egymáshoz Charlotte és Anthony. Az pedig, ahogy az írónő mindezt felhasználta iszonyúan jól lett kitalálva és adagolva.

Értékelés: 9/10

Végtelenül aranyos és szerethető ez a könyv, üde főszereplőkkel, cuki romantikával és még egy édes kutyussal is felturbózták. Jó volt olvasni, gyorsan pörögtek a lapok. Örülök, hogy esélyt adtam neki.

Hogy tetszik a borító? Álomszép! Csak ránézek és máris jobb kedvem lesz. Olyan télies, karácsonyos. Bár a képek kissé random kerültek rá, nem mindegyik köthető a könyv egy-egy jelenetéhez, de nem gond, mert nagyon szép lett.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a romantikus sztorikat és az ünnep közeledtével karácsonyi sztorira vágysz, ez kell neked!

CSÓK NEW YORK-BAN – BLOGTURNÉ

  • A Menő Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg Catherine Rider romantikus regénye, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot! Charlotte és Anthony New York híres vagy éppen eldugott helyeit járva próbálják túltenni magukat szakításukon – ráadásul mindezt karácsony estéjén. Ha szeretnétek Ti is részese lenni ennek a szerelmes-hangulatos történetnek, tartsatok a turné 5 bloggerével, és játsszatok a könyvért!

  • A történetünk főszereplői a Hogyan tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben? című könyv segítségével próbálják túltenni magukat szívfájdalmukon. Ezt New York utcáit felfedezve és megismerve kísérlik meg, amihez a nyereményjátékunk is kapcsolódni fog. Minden blogon találni fogtok egy képet azokról a New York-i helyszínekről, amik fontos szerepet töltenek be a szereplők továbblépése során, a feladatotok pedig természetesen az, hogy beírjátok a hely nevét a rafflecopter dobozba.
    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 10.25. – Könyvvilág
    10.27. – Sorok között
    10.29. – Zakkant olvas
    10.31. – Deszy könyvajánlója
    11.02. – Szembetűnő


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading