Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Rachel Hawkins – School Spirits: Kísértetsuli

Mivel a Hex Hall első három kötetét nagyon szerettem, ezért naná, hogy a Kísértetsulira is lecsaptam! A kötet kellően vicces volt, mégsem operált olyan szarkasztikus humorral, mint a Sophie által narráltak, másfelől izgalom és érdekesség-faktorban sem volt hiány. Igazi felüdülés ilyen könyvet olvasni!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be -16% kedvezménnyel! *

schoolspirits

A történet főhőse most Izzy Brannick. A nővére, Finn eltűnt, így az anyja őt keresi, addig Izzy egy kisváros gimijébe épül be, hogy elkapja a helyi szellemet. A munka egyre nehezebbé válik számára, pláne amikor felbukkan Dex, a srác, akin érzi a varázslatot, és aki egyre jobban tetszik neki. Plusz egy prodigumvadásznak nem egyszerű beépülni a gimi kőkemény világába.

Izzy, mint hősnő tökéletesen szerethető volt, köszönhetően a megannyi vicces pillanatnak, amibe bekerült. A legjobban azt szerettem, ahogy a gimibe megpróbált beilleszkedni, és mindent a Borostyánsuli tévésorozat főhőseihez hasonlított: tökéletes karikatúraként szolgált mindez. De már eleve az vicces – és néhol sajnos szomorú – ahogy egy otthon, más környezetben nevelkedett lány próbál boldogulni az élet útvesztőiben.

Ahogy én elképzeltem: Izzy | A fotón: Shailene Woodley

Archer és Cal után kifejezetten tetszett, hogy egy asztmás, kissé nyüzüge, sokszor bénácska fiú volt a hősnő álmainak a tárgya. Végre, egy hétköznapi srác, amilyet mi is ismerhetünk, nem pedig egy tipikus könyves álompasi! Pláne mert Dex viselkedésre is kicsit zizi volt, de bőven a szerethető típusból. Tökéletesen megértem Izzyt, hogy miért bűvölte el a srác. Amikor pedig végre megismertük a nagymamáját, hát ott teljesen ellágyultam. Jó volt látni a mély kötődést köztük.

Izzy barátai – azaz a szellemüldöző klub – is érdekesek voltak, a háttérben megbúvó Romy – Anderson románc annyira édesen lett megalkotva, lehetetlen volt nem drukkolni a srácoknak, hogy jöjjenek már végre össze. Nagyon sokat hozzáadott a könyv hangulatához Idéal gimije, és persze Izzy folyamatos próbálkozása a beilleszkedés miatt. A legelső tesióra pedig szó szerint haláli volt!

Ahogy én elképzeltem: Dex | A fotón: Nat Wolf

Amit kicsit sajnáltam, hogy a tükör-béli imádnivaló szellem, Torin most keveset szerepelt. Sebaj, minden egyes jelenet, ahol feltűnt, kellően üdítő és vicces volt, de amikor átváltott komoly hangulatba, azok igazán ütöttek. Szerettem a beszélgetéseit Izzyvel, és bármit is követett el párszáz éve, alig várom már, hogy kiengedjék a tükörből, hogy újrakezdhesse az életét. (Hm, talán Izzyvel kéne? 🙂 )

Mikor elkezdtem olvasni a könyvet végig azt hittem, hogy egy kötetről van szó, amiben lesz lezárás is. Meglepetésként ért, hogy a Kísértetsuli szinte egy sorozatkezdő kötetként fogható fel. 2013-ban jelent meg Amerikában, bízom benne, hogy érkezik majd folytatás, mert egyrészt szívesen olvasnám tovább, másfelől lezáratlan maradt a végén pár szál.

Csak egy laza edzés Brannick módra 🙂

Értékelés: 8/10

Kellemes, kedvelhető kötet, a két pontot azért vontam le, mert a kötet végének a lezárását kicsit gyorsnak éreztem, és az egyik karakter érzelmi reakció teljesen megdöbbentettek. De mivel spoileres, így nem fejteném ki.

Eme két hibától eltekintve a Kísértetsuli egy nagyon szerethető könyv, garantáltan mosolyt csal az ember arcára, emellett itt-ott még el is gondolkodtat. Szeretettel várom a folytatást!

Hogy tetszik a borító? Hű, szerintem gyönyörű, pláne élőben, a könyvet tapogatva *-*

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha egy vicces, jól megírt YA könyvet keresel, a Kísértetsuli neked való! És megsúgom, szerintem akkor is élvezhető és értelmezhető, ha a Hex Hall első három kötetét még nem olvastad.

RACHEL HAWKINS – SCHOOL SPIRITS: KÍSÉRTETSULI – BLOGTURNÉ

  • school spirits

     A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rachel Hawkins School Spirits – Kísértetsuli című regénye, mely a Hex Hall sorozat spin offja. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja Izzy Brannick varázslatos, humorban és romantikában bővelkedő történetét.

    2016. június 26-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

  •  Mostani játékunk során a tükröké lesz a főszerep.
    Minden állomáson találtok egy képet, rajta egy közismert varázstükörrel, nektek pedig ki kell találnotok, ki a mágikus tárgy eredeti tulajdonosa (!). Ha ez megvan, a megfejtést (az illető nevét) írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába, és amennyiben minden állomáson teljesítettétek a feladatot, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott School Spirits – Kísértetsuli c. regény egy példányát.
    Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Továbbá a kiadó csak magyarországi címre postáz.

    beeee

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading