Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Három könyvet is elkaszált a megjelenés előtt az Ulpius/Rainy Days/Művelt Nép Könyvkiadó

Sajnos sorozatosan záporoznak a rossz hírek az Ulpius Baráti Kör / Művelt Nép Könyvkiadó / Rainy Days háza tájáról. Ez egy „kiadócsoport”, csak más-más névvel.

Az még a „jobbik” eset, hogy folyamatosan csúsznak a regényeik, így akik előrendelték, netán ki is fizették a példányaikat, most még tovább várhatnak, ahogy azokra a könyvekre is, amik egy csomagban vannak esetleg a rendelésben.

A molyon @Könyvmolyocska1 gyűjtése alapján látható, hogy többek között a Battle Royal, a Barbarian Lover (2024.11.18), Casey McQuiston könyvei (2024.11.11.), a Woke up this morning (2024.07.01.), a Boncolás (2024.07.11.), és a Felix, a közös cica (2024.11.18.) is hónapokat csúszik. De a Does it hurt (2024.05.26.), Szex és Glasgow (2024.05.27.), a Mindig nem örökké (2024.07.08.) és a sokak által nagyon várt Raven Kennedy kötet, a Gleam – Csillogás is 2024. július 18-ra csúszott.

Casey McQuiston könyvei már idén nyárra be voltak tervezve, most a dátum 2024. november 11. De vannak olyan könyveik is, amiket már három éve várnak és előrendeltek az olvasók, mint Michael J. Fox életrajza. Érdemes nyomon követni ezt a karcot, itt látható, hogy mi is a helyzet a kiadócsoportnál.

Sajnos három olyan könyvről is tudunk, amit a kiadó a megjelenés előtt elkaszált. Mindhárom kötethez volt magyar borító, fülszöveg, és előrendelhetőek voltak hónapokig a nagy terjesztő hálózatoknál. A kiadó csak az egyik kötetnél adott magyarázatot, állításuk szerint kevesen rendelték elő, és ezért döntöttek úgy, hogy akkor ki sem adják.

A három könyv, ami el lett kaszálva: a Riverdale-sztár Lili Reinhart verseskötete, Becky Albertalli várva várt Love Creekwood kötete és a The 99 Boyfriends of Micah Summers. Utóbbi kettő miatt meglehetősen szomorú vagyok, mert olvasni akartam őket, noha azért voltak fenntartásaim a fordítás leendő minőségét illetően.

Egy biztos, most már egyre többen dühösek az Ulpius / Művelt Nép / Rainy Days-re (ne feledjük, ez egy család!), így remélhetőleg történnek majd pozitív változások.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading