Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Reminders of Him: Íme 10 idézet Colleen Hoover új könyvéhez

Magyarul is megjelenik Colleen Hoover sikerkönyve, a Reminders of Him – Emlékek róla. Íme tíz kedvcsináló idézet, hogy ez a CoHo kötet is a kívánságlistád élén landoljon!

1

„– Szeretnélek újra látni. – Ez nem hazugság.
A szemembe néz, aztán a tekintete az épületre siklik.
– Én nem… – Felsóhajt, aztán folytatja: – Köszi, de nem.
Olyan udvariasan mondja, még haragudni sem tudok miatta.
Csak állok az épület előtt, és nézem, ahogy elsétál.”

2

„Kortyolok egyet a kávémból, lehunyom a szememet, és sírok, mert az élet olyan kurva kegyetlen és nehéz tud lenni, és már annyiszor akartam feladni az egészet, de az ilyen pillanatok emlékeztetnek, hogy a boldogság nem valami állandó dolog, amit meg lehet szerezni, hanem csak múlékony, illanó valami, ami néha felbukkan az életünkben, még ha csak egészen apró adagokban is, és ez mégis elég ahhoz, hogy menjünk tovább.”

3

„– Min töprengsz, Diem?
– Benne akarok lenni egy filmben – feleli.
– Igazán? Színésznő akarsz lenni?
– Nem, csak benne akarok lenni egy filmben.
– Értem. Ezt jelenti a színésznő.
– Akkor igen, az akarok lenni. Színésznő. És rajzfilmekben akarok szerepelni.”

4

„A nőkre mindig kettős mérce vonatkozik, még a rács mögött is. Ha egy nő azt mondja, börtönben volt, rögtön azt gondolják: semmirekellő, kurva, függő, tolvaj. Ha egy férfi mondja, hogy börtönben volt, kitüntetés is jár a negatívumok mellé: semmirekellő, de kemény csávó, függő, de edzett, tolvaj, de izgalmas.”

5

„Ha látnád a papírt, amire ezt a levelet írom, könnyfoltokat látnál. Úgy tűnik, az egyetlen dolog, amiben még jó vagyok, az a sírás. A sírás és a hibás döntések.”

6

„Az emberek egy bizonyos külsőt várnak a börtönviselt nőktől. Van elképzelésük arról, milyenek is vagyunk. Pedig mi is anyák, feleségek, lányok, emberek vagyunk.
És semmi másra nem vágyunk, csak hogy egyszer ebben a rohadt életben lehessen egy kis nyugtunk.
Csak egyszer.”

7

„Kenna háromszor nézi meg a videót, arcán széles mosollyal.
– Borzalmas benne!
Felnevetek, mert olyan öröm van a hangjában, ami egyébként hiányzik belőle, és nem tudom, ez az öröm állandóan ott lenne-e, ha Diem része lehetne az életének.”

8

„Nem akarom elhinni, hogy csak jó és rossz emberek vannak, és nincsen valamiféle köztes állapot. Nem akarom elhinni, hogy rosszabb vagyok bárki másnál, hogy van bennem egy adag gonoszság, ami mindig újratöltődik, miután kiürült.”

9

„Azt hittem, meg tudom csókolni, hogy aztán jó éjszakát kívánjak, és büszkén hazamenjek. Csak erősnek akartam érezni magam a holnapi nap előtt, de ahogy az ujját végighúzza a derekam csupasz bőrén, egyre gyengébbnek és gyengébbnek érzem magam.”

10

„– Ki vagy te?
– Ledger – feleli, egy pillanattal azelőtt, hogy felszakítja a múltamat, kirántja a mellkasomból azt, ami még megmaradt a szívemből, és a földre hajítja. Aztán megcsókol.”