Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Rachel Van Dyken – The Matchmaker's Playbook: A csábítás szabályai

A könyvről már a megjelenése előtt hallottam, és rögtön felkeltette az érdeklődésem, pláne mikor kiderült, hogy film is készül belőle. Tudtam én, hogy nekem ezt el kell olvasnom. Nos, azt hittem instant szerelem lesz a könyv, de sajnos máshogy alakult. Ez persze nem jelenti azt, hogy A csábítás szabályai rossz könyv lenne. Csak nem találtuk meg úgy a hangot „egymással”, mint ahogy azt előzetesen gondoltam volna.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A sztori ugyanis férfi nézőpontból íródott, erre olvasás közben jöttem rá, mikor vártam Blake nézőpontjait, de sajnos nem jöttek, amit iszonyúan sajnálok. Maga az ötlet nagyon jó, hogy férfi nézőpontból íródjon egy romantikus sztori, hiszen így teljesen más élményt, és új perspektívát tud adni, mint a többi New Adult regény. Ahogy látom, sokaknak pont ez tetszett: hogy végre csak egy pasi mesél.

Viszont amiatt, mert Ian lett a narrátor, a regény stílusa nagyon egyedi lett. Szerintem ez tényleg olyan könyv, ami akkor tetszhet igazán, ha rögtön megtetszik valakinek Ian stílusa, és a srác is szimpatikussá válik a szemében. Én úgy érzem, kicsit végüg „kívül maradtam„. Nem jött át az, hogy Ian miért is egy könyves álompasi, sokszor éreztem önelégültnek és bunkónak, némely gondolatát kiakasztó volt olvasni.

Sokszor viszont Ian meglepett, mint amikor arról narrált, hogy minden nőben ott van a szépség, és kortól, testalkattól függetlenül gyönyörű. És akadt még jó pár ilyen, és hát, szerintem jó, hogy ezek is elhangzottak, mert ilyen lélekfröccs mindenkinek jól eshet. De annyira szélsőségesen váltakozott Ian bunkó, önelégül, és a szerethető, jó oldala, hogy tényleg „kívül maradtam„, és se megkedvelni, se megutálni nem tudtam igazán a srácot.

Pedig tudom, ha végig a női nézőpontból olvasom a könyvet, imádtam volna, hiszen akkor a dumái miatt seperc alatt belezúgtam volna én is Ianbe, de hát, látni a dumái mögötti gondolatmeneteket, és a helyenként fellépő egomán, vagy éppen túl nyálas gondolatokat kevésbé volt öröm. De tényleg meg tudom érteni azt, hogy miért szerettek sokan bele a regénybe. Mert ha Ian rögtön szimpatikussá válik, így maga a regény is csak csillagos ötös lehet.

A sztori viszont telitalálat volt! A főhősünk egy lesérült focista, óriási csajozógép hírében áll. Éppen ezért titokban nyit egy vállalkozást a legjobb barátjával, Lexszel. Ez lesz a Szárnysegéd BT., ahol lányoknak segítenek, hogy felfigyeljen rájuk álmaik pasija. A repertoárban sok minden szerepel, például megtanítják a lányokat csókolózni, vagy féltékennyé teszik a kiszemelt srácot azzal, hogy együtt mutatkoznak. Az egyik új ügyfélbe, Blake-be viszont Ian beleszeret, noha ez totál tilos.

A Szárnysegéd BT. kapcsán a sztoriban rengeteg jó ötlet és gondolat volt. Egyszerűen elképesztő az, hogy mennyire jól kitalálta az írónő az egész céget, a gondolamenetet, a párkapcsolati kérdéseket, a férfiak és nők közti alapvető különbségeket, vagy éppen azt, hogy mitől indulhat be egy pasi – vagy éppen egy nő. Pont ezek miatt tele volt értékes gondolatokkal, megfogadnivaló tanácsokkal a regény. Szerintem már csak ezért is érdemes lehet elolvasni a könyvet.

Amit még kiemelnék, az Lex és Gaby párosa, mindketten Ian legjobb barátai. Haláli volt látni, ahogy ezek kerülgetik egymást, a beszólásaikat is csíptem. A következő rész már róluk szól, bízzunk benne, hogy hamarosan magyarul is olvasható lesz.

Értékelés: 7/10

Ha kíváncsiak vagytok arra, milyen az, ha egy pasi mesél végig egy New Adult regényben, netán érdekelnek a pasi-nők különbségek, a csábítás összes szabálya, akkor ez ti sztoritok. Annál is inkább, mert a sok érdekes ötlet és gondolat mellett egy jól felépített, szerethető titkos románc is kibontakozik a lapokon keresztül, számos szuper jelenetet átadva az olvasónak.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheted! *

A CSÁBÍTÁS SZABÁLYAI – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadónál a könyvhétre megjelent a várva várt új Rachel Van Dyken regény, az imádnivaló The Matchmaker’s Playbook – amiből film is készült Nick Bateman főszereplésével.

  A Blogturnén végigkövetheted a könyv értékeléseit, és a szerencsések között három példányt ki is sorsolunk a könyvből a kiadó felajánlásában.

 • A Passionflix jóvoltából film is készült Rachel Van Dyken regényéből! De kik is szerepeltek benne? 🙂
  A mostani játékunk kissé talán nehéz lesz, de tudjuk, hogy megoldjátok! Minden állomáson találtok egy képet az egyik színészről, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter dobozba a színész nevét, és hogy mely karaktert alakította. Például: Mekk Elek – Jakab Sok sikert!
  A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 06.10. – Kelly & Lupi olvas

  06.12. – Angelika blogja

  06.14. – Deszy könyvajánlója

  06.16. – CB Olvas

  06.18. – Kristina blogja

  06.20. – Könyvvilág

  06.22. – Dreamworld blog

  06.24. – Sorok Között blog