Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover – Reminders of Him: Emlékek róla

Nem véletlen, hogy Colleen Hoover napjaink egyik, ha nem a legsikeresebb női írója. Kevesen tudnak olyan jó könyveket írni, mint CoHo, és erre a legújabb regénye, a Reminders of Him – Emlékek róla az egyik legjobb bizonyíték. Igen, ez a kötet is zseniális volt, egy igazi érzelmi hullámvasút, ami kifacsarja az ember lelkét, de a jó módon.

* Elolvasnád? Szerezd be a könyvet innen! *

A történet főszereplője Kenna, aki öt évet töltött börtönben, miután egy autóbalesetben meghal a szerelme, Scotty, és Kenna ült a volán mögött. A nő a börtönben tudja meg, hogy terhes, a kislányát, Diemet pedig Scotty szülei nevelik. Sosem látta még a lányát, így amikor kiengedik, szeretné megismerni őt. Amikor megérkezik a kisvárosba, ahol élnek, találkozik egy rejtélyes, jóképű tetovált sráccal, Ledgerrel, akivel kialakul egy szikra, és felcsapnak az érzelmek, de aztán Kenna megtudja, hogy Ledger Scotty legjobb barátja volt, és ő is jelentősen részt vesz Diem nevelésében…

Maga a könyv egy nagyon komplex problémát mesél el, ráadásul több szemszögből, és kifejezetten szerettem azt, hogy a másik oldalon lévő emberek is meg tudják érteni azt, hogy miért, és mit is akar a másik. Kenna célja ugyanis egyértelmű: szeretné felvenni a kapcsolatot a kislányával, miközben a nagyszülők még mindig gyászolják a halott fiúkat, akinek a haláláért Kennát hibáztatják, és mindent elkövetnek, hogy Kenna ne ismerhesse meg Diemet. Kettejük között pedig ugye ott van Ledger, aki sokáig maga sem tudja, hogy mi lenne a helyes lépés.

Olvasás közben annyira együtt tudtam érezni Kennával! CoHo fájdalmasan hitelesen adta át a nő lelkifurdalását, és azt a hatalmas vágyat, hogy megismerje a kislányt. Annyira érzékletes jeleneteket kaptunk, mint amikor először megtalálja a kislány hajgumiját, és rádöbben, egyforma a hajszínük, és ez boldogsággal tölti el, mert ez az első információ, amit megtud a gyerekéről. Értitek már, hogy lelkileg mennyire megviselő ez a kötet? Hiszen itt van egy nő, akit megrugdosott az élet, aki szenvedett, akinek lelkifurdalása van a baleset miatt, és mást sem szeretne, csak megismerni a kislányát. És Kenna annyira jó ember, és olyan nagyon szereti azt a gyereket, még látatlanul is. A szívem szakadt meg érte.

A másik oldal is nagyon érzékletesen átjött, ugyanis bármennyire is szimpatikus volt Kenna, megértettem a nagyszülők fájdalmát és döntéseit is. Az ő helyükben ki ne akarná távol tartani a kislányt a nőtől? Különösen az ajtódörömbölés és a parkoló-béli jelenet után. CoHo baromi ügyesen szőtte úgy a szálakat, hogy Ledger volt középen, és ő volt az, aki megértette mindenki fájdalmát. Az a legszebb ebben a könyvben, hogy itt nincsenek rossz emberek, csak jó emberek, akiket megtaposott az élet, és akik próbálják az adott helyzetben a lehető legjobb döntést meghozni.

Kenna kapcsán amiről még érdemes beszélni, az a börtönviselt emberekkel szembeni előítélet jelenléte a könyvben. Olyan könnyű ítélkezni, egy balesetről elmondani a véleményünket, lehúzni egy embert a múltja miatt, és esélyt sem adni neki arra, hogy bebizonyítsa, ő már nem ugyanaz az ember. Nagyon kellett ez a könyv, hogy Kenna példáján keresztül megmutassa, nem minden börtönviselt ember rossz, nem mindenki bűnöző, és igenis esélyt kell adni arra, hogy megfelelő módon integrálódhassanak a társadalomba.

Ami pedig a romantikus részt illeti, CoHo igazán kitett magáért, Ledger ugyanis az egyik kedvenc könyves pasim lett a repertoárból. Leginkább akkor szerettem bele, amikor kiderült, hogy miért is szakított a menyasszonyával. De az a sok édes jelenet Diemmel is feltette ám az i-re a pontot, mert annyira imádnivalóak voltak együtt. Kennával is jól működött a kémia, és végig érezni lehetett, hogy igen, ők összeillenek, méghozzá nem is kicsit. Ledger fejezeteiben pedig imádtam a dilemmát, amikor ő sem tudta, hogy mi legyen a helyes megoldás, kinek kedvezzen, és hogyan oldja meg azt, hogy mindenkinek jó lehessen.

Értékelés: 10/10

CoHo egy nagyon komplex témáról írt könyvet, amit érzésem szerint a lehető legjobban fejtett ki. Én nem bánom, hogy kicsit szirupos lett a vége, ennek pont így kellett történnie, hiszen itt tényleg nem volt főgonosz, csak élő és lélegző karakterek, akik egy baleset miatt túl sokat szenvedtek a múltban.

Ó, és Kenna leveleit Scottynak egyszerűen imádtam! Nem csak az ötletet, de a kivitelezést is. Csillagos ötös, mint mindig.

Hogy tetszik a borító? Egyszerűen gyönyörű. Imádom a színeit, és a madár mintát is. Csak azt sajnálom, hogy ilyen nagy betűmérettel van rajta CoHo neve.

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Egyértelműen ez CoHo egyik legjobb könyve.

* Elolvasnád? Szerezd be a könyvet innen! *

  • A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Colleen Hoover: Reminders of Him – Emlékek róla regényét, melyben egy tragikus kimenetelű baleset okozójának, Kennának a történetét meséli el a népszerű szerző. Vajon börtönbüntetése után szabadulva láthatja-e még ez a fiatal nő a nevelőszülőknél élő kislányát? Sikerül megbocsátást és bizalmat nyernie azoktól, akik öt éve gyűlölettel gondolnak rá? Kövesd a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában.

  • A regény beleolvasóját feltétlenül olvassátok el, ez alapján tudjátok megválaszolni az állomásokon feltett kérdéseket. A helyes válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

    A kérdés:
    Hány négyzetméter Kenna albérlete?

    a Rafflecopter giveaway

  • 10.22 Kelly és Lupi olvas
    10.24 Readinspo
    10.26 Pandalány olvas
    10.28 Sorok között
    10.30 Fanni’s Library
    11.01 Readinspo extra
    11.03 Csak olvass! extra
    11.05 Csak olvass!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading