Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Olvasható-e a The Darkest Star a Luxen sorozat ismerete nélkül?

Nemrég megjelent a Luxen sorozat spin-off kötete, a The Darkest Star: A legsötétebb csillag. Biztos sokatokban felmerült a kérdés, hogy olvasható-e az eredeti sorozat ismerete nélkül. Nos, a válasz röviden, tömören az, hogy igen! De azért kifejtem bővebben is.

A spin-off lényege az, hogy a szerző újra bemutatja a világot és a karaktereket, tehát ismét elmagyarázza mik azok a luxenek, miért élnek a világunkban és persze mi történt a múltban. Tehát Armentrout önállóan is érthetővé tette a cselekményt.

De persze két dolgot érdemes észben tartani:

– A sorrendre figyeljünk. A The Darkest Star nagyon sok mindent lespoilerez a Luxen sorozat eseményeiből. Például azt a drámai fordulatot, amivel a negyedik rész zárul, és ami új helyzetet teremt a világban. Tehát ha utólag olvassátok a Luxent készüljetek fel rá, hogy pár dologról már tudni fogtok.

– Armentrout apróságokkal kedveskedett a Luxen fanoknak. Van pár apró kikacsintás, ami a Luxen kötetek cselekményszálára utal illetve jobban ismerhetünk pár szereplő közti beszélgetést, ha tudjuk milyen kapcsolat volt Luc és Daemon, vagy éppen Katy között. Plusz van egy cselekményszál, ami sokkal nagyobb jelentőséget kap azoknak, akik tudják mi történt a szereplőkkel a Luxen sorozat ötödik részében.

Összességében tehát annyit mondanék, értelmezhető a The Darkest Star a Luxen nélkül, de kár lenne kihagyni Daemon és Katy kalandjait, mert az eredeti sorozat is nagyon klassz. Ha pedig netán a Luxen sorozatot félúton eluntátok nyugodtan adjatok esélyt Lucnek, ez a srác van annyira karizmatikus, hogy újra berántson titeket a Luxen univerzumba!