Home Hírek A koronavírus vészhelyzet alatt egy könyvtár házhoz viszi a könyveket!

A koronavírus vészhelyzet alatt egy könyvtár házhoz viszi a könyveket!

A koronavírus miatti vészhelyzet okán az iskolák mellett a könyvtárak is nagyon hamar bezártak, és azóta bizony sokan olvasnivaló nélkül maradtak, hiába vettek ki több könyvet.

Balassagyarmaton viszont hősies feladatot vállaltak el a Madách Imre Városi Könyvtár dolgozói: házhoz viszik az olvasnivalót a karantén alatt! Azért ez nem semmi! Facebookon így írtak a projektről:

Ebben a nehéz időszakban is szeretnénk könnyebbé tenni olvasóink életét.
A szolgáltatás az előírások maximális betartásával zajlik. A rendelés telefonon és e-mailben, a könyvcsomag átadása is teljesen kontaktusmentesen történik. Az olvasók részére telefonon és a csomagon elhelyezett szórólapon minden tudnivalót eljuttatunk, mely a biztonságot szolgálja.

A csomagokat hetente kétszer szállítják ki a könyvtárosok, hosszabbítani telefonról lehet, de most nem számolnak késedelmi díjat a vészhelyzet ideje alatt. Az olvasókat pedig ara kérik, a biztonság kedvéért várjanak 5 napot, mielőtt kézbe veszik a könyveket.

Több kosárnyi olvasnivaló már útra kelt március 31-én, és ezeket folyamatosan követik majd az újak. A facebookos visszajelzések alapján is lehet látni, hogy az olvasók hálásak a lehetőségért.

Szerintem ez egy csodálatos kezdeményezés a balassagyarmati könyvtár munkatársaitól, hiszen sok embernek most több ideje van olvasni, de nem biztos, hogy tud könyveket venni. Remélhetőleg több város is elindít majd hasonló programot, én egyelőre csak Balassagyarmatról tudok. Ha netán a Te (szülő)városod is csinál ilyen programot, írd meg bátran.

A könyvtár dolgozóinak pedig kívánok egészséget és kitartást a további munkavégzéshez!