Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Könyvlovas: Magyar borítót kapott a könyvtárosokról szóló Arany Pöttyös

Ősszel magyarul is megjelenik Kim Michele Richardson sikerkönyve, A könyvlovas, ami a 2019-es eredeti megjelenése óta hatalmas siker volt a tengerentúlon. Az eltelt négy év alatt csaknem 200 ezren csillagozták Goodreadsen, ritka, ha valami ekkora figyelmet kap, és ennyi csillagozás után is 4.23 a tetszési indexe. Wow!

Alább meg is nézhetitek a könyvtárosokról szóló kötet fülszövegét és a magyar borítóját.

Kim Michele Richardson – A könyvlovas

Troublesome Creek lakói számára nem könnyű az élet.
Mindenért meg kell küzdeniük – a könyveket leszámítva. Amikor ugyanis Roosevelt életre hívja a lovas könyvtárprogramot Kentuckyban, Troublesome Creek is kap egy saját mozgókönyvtárost a 19 éves Cussy Mary Carter személyében.

Cussy nem csupán egy egyszerű könyvmoly, hanem a fajtája utolsó női tagja is, aki szokatlan kék bőrszíne miatt tűnik ki a tömegből. Az emberek többsége azonban ódzkodik a könyvtárprojekttől és Cussy családjától is, mivel bajkeverőnek tekintik a kékeket. Ahhoz, hogy Cussy megszerettesse az olvasást a hegyek között élőkkel, meg kell küzdenie az előítéletekkel, amelyek egyidősek az Appalache-hegységgel, és a gyanakvással, amely olyan mély, mint az itteni völgyek.

A valóságban is létező kentuckyi kék bőrű emberek és az 1930-as években működő kentuckyi lovas könyvtárszolgáltatás elszánt és elkötelezett tagjai által ihletett kötet.

A valódi bátorságról szól, az elképesztő kitartásról és egy nőről mesél, aki hitt abban, hogy a könyvek utat mutatnak nekünk – és akár haza is találhatunk általuk.